Турският изтребител от пето поколение KAAN успешно изпълни първия си

...
Турският изтребител от пето поколение KAAN успешно изпълни първия си
Коментари Харесай

Турски изтребител от пето поколение успешно изпълни първия си полет

Турският изтребител от пето потомство KAAN сполучливо извърши първия си полет.


В рамките на първия си полет самолетът излетя от военновъздушната база Мюртед край Анкара и се върна в базата след къс изпитателен полет. Бойната машина беше пилотирана от Барбарос Демирбаш, съобщи Анадолската организация.

Със самолета KAAN Турция ще се трансформира в една от петте страни, произвеждащи самолети от пето потомство.

KAAN ще може да работи взаимно с платформи като безпилотни летателни апарати и бордови системи за предизвестие и надзор.

Благодарение на консолидираното на оръжия от ново потомство KAAN ще може да прави прецизни удари при свръхзвукова скорост. А системите за изкуствен интелект и поддръжката на невронни мрежи ще обезпечат на самолета спомагателна мощ.

Като част от програмата KAAN в Турция ще бъде основан един от дребното огромни центрове за летателни тествания в света за тестване на бордовото съоръжение в условия на гръмотевица, както и за тестване на видимостта на въздухоплавателните средства в зоната за наблюдаване на радарите. Ще бъдат основани и въздушни тунели за тестване на взаимоотношението на въздухоплавателното средство с въздушния поток. Всичко това ще разшири опциите за обработка на тестови данни./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР