Турският гранд Фенербахче ще остане в турската Суперлига до края

...
Турският гранд Фенербахче ще остане в турската Суперлига до края
Коментари Харесай

След конгрес с 25 000 делегати: Фенербахче остава в елита на Турция до юни, но бойкотира Суперкупата

Турският гранд Фенербахче ще остане в турската Суперлига до края на сезона, това стана ясно след Извънреден конгрес, който се организира в наличието на цели 25 000 делегати на клубния стадион " Шюкрю Сарачоглу ". 
Прочетете още
На него беше взето решението да има нов конгрес през юни, който дефинитивно да реши дали отборът ще напусне Суперлигата. Причината е, че в случай че в този момент Фенербахче напусне шампионата ще бъде изхъвлен от ФИФА за неопределен срок. Любопитно е и дали в случай че въпреки всичко гранда реши да напусне турския хайлайф ще получи позволение това да се случи. 

Президентът Али Коч обаче беше безапелационен, че клубът ще бойкотира финала за Суперкупата против Галатасарай в неделя. Коч съобщи, че тимът или няма да излезе за мача, или ще бъде с юноши. Любопитно е, че финалът трябваше да се играе в края на предходната година в Саудитска Арабия, само че домакините не разрешиха ликове на Кемал Ататюрк да бъда излагани на стадиона и това разгневи и двата тима и те бойкотираха финала. 

Коч съобщи твърдо, че в случай че тимът остане в Суперлигата ще има протест на два или три сезона в шампионата за Купата.

До драмите се стигна, откакто Фенербахче победи на 17 март Трабзонспорт с 3:2, а след края на мача почитатели на Трабзон, които бяха домакини на дуела, навлязоха на терена и започнаха пердах с футболистите на фенерите. 

Фенербахче счита, че съдийството против тях и цялостното отношение на федерацията също е постоянно срещу клуба. 

От Турската футболна федерация приканиха преди конгреса Фенербахче да остане в лигата и да не взима крайни решения. 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР