Турският генерален консул на гръцкия остров Родос Салим Кърджалъали съобщи,

...
Турският генерален консул на гръцкия остров Родос Салим Кърджалъали съобщи,
Коментари Харесай

ЕВАКУАЦИЯ: Турция евакуира гражданите си от горящия Родос

Турският общоприет консул на гръцкия остров Родос Салим Кърджалъали заяви, че са били евакуирани всички турски жители, летуващи на острова, поради пожарите, които бушуват към този момент седми ден. Част от тях са напуснали острова, други са прекарали нощта в спортни зали, учебни заведения и конферентни центрове на безвредно място. Три ферибота са изпратени на острова, с цел да превозят хората.

По данни на гръцкото Министерство на климатичните промени и гражданската отбрана са евакуирани общо 16 000 души по суша и 3000 души по море. Според информацията това е най-мащабната до момента интервенция по изтегляне поради горски пожар.

Продължават дейностите по изтегляне на хората и напъните за потушаване на пожара. 266 огнеборци, 42 машини, 5 хеликоптера и 10 самолета вземат участие в гасенето. Предвижда се още 60 огнеборци и 15 машини да бъдат изпратени на остров Родос за справяне с пожарите. Съобщава се, че пожарът продължава на три дейни фронта, както и че в някои точки на острова са прекратени телефонните връзки.

Турция изпрати в Гърция два противопожарни самолета и един противопожарен хеликоптер, оповестиха от Дирекцията по връзките към турското президентство. Според информацията машините са били изпратени персонално по разпореждане на турския президент Реджеп Тайип Ердоган.

Противопожарните летателни машини са от инвентара на турското Министерство на земеделието и горите. Машините, дружно с девет души екипаж, вземат участие интензивно в преодоляването на пожарите в разнообразни точки на Гърция.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР