Турският Бешикташ обяви, че се разделя с Фернандо Сантош, стана

...
Турският Бешикташ обяви, че се разделя с Фернандо Сантош, стана
Коментари Харесай

Турският Бешикташ се раздели с треньора Фернандо Сантош

Турският Бешикташ разгласи, че се разделя с Фернандо Сантош, стана ясно от обява на интернет-страница на черните орли от Истанбул.

Сантош, който беше назначен на поста през януари, оставя 16-кратните първенци на 4-о място в турската Суперлига с 48 точки, на 36 след водачите Галатасарай. В последните пет мача обаче отборът не съумя да реализира нито една победа със Сантош и това е съответната причина за уволнението му.

Ако се броят и краткотрайните треньори, Фернандо Сантош е шести ментор на отбора за този сезон. Бешикташ стартира акцията c французина Валериен Исмаел, след което се изредиха Шенол Гюнеш, Бурак Йълмаз, Риза Чалимбай, Сердар Топрактепе и в този момент Фернандо Сантош. Но при нито един от тях резултатите не се трансформираха фрапантно, а постоянно в медиите се прокрадваха информации, че решенията се взимат от задкулисие, близо до управлението.

Фернандо Сантош има богата треньорска кариера, печелил е европейското състезание с родината си Португалия през 2016 година, а с националния отбор работи от 2014 до 2022 година. През януари 2023 година година пое Полша, само че се задържа осем месеца едвам, като проваляне от Албания му коства поста.

Той е бил отпред на гръцките грандове Панатинайкос и АЕК, както и на националния тим на тази страна. Отделно от това е член на техническата комисия и преподавател на УЕФА.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР