Турските военноморски сили и бреговата охрана са спасили живота на

...
Турските военноморски сили и бреговата охрана са спасили живота на
Коментари Харесай

Ердоган обеща да превърне турските военноморски сили в едни от най-силните в региона и в света

Турските военноморски сили и бреговата защита са избавили живота на стотици хиляди незаконни мигранти във водите на Средиземно и Егейско море, съобщи президентът Реджеп Тайип Ердоган, като даде обещание, че напъните на държавното управление да трансформира турските военноморски сили в най-силния флот в света ще продължат без спиране.

" За Турция, чиито три страни са заобиколени от морета, е нужда, а не избор, да има мощни военноморски сили. Ето за какво отдаваме изключително значение на подобряването на военноморските ни сили както във връзка с оборудването, по този начин и във връзка с персоналния състав и поддържането им в подготвеност да допринесат за отбраната на родината ", съобщи Ердоган във видеопослание на военното обучение " Синя татковина ", провеждано от турските военноморски сили в Средиземно и Егейско море от 11 април.

Най-голямото военноморско обучение на Турция се организира с присъединяване на 122 кораба, 41 самолета и 12 000 военнослужещи сред 11 и 21 април. Ердоган съобщи, че учението е завършило сполучливо и турските военни са посочили, че са „ постоянно подготвени “, цитира „ Хюриет “.

Ердоган даде обещание да продължи да работи за превръщането на турските военноморски сили в едни от най-силните сили в района и в света, като построи нови подводници и създаде нови национални оръжейни системи.

``Нашата войска е тази, която организира най-значимите акции за филантропична помощ, наред с работата си по отбрана на нацията``, сподели Ердоган, като обърна внимание на обстоятелството, че турските военноморски сили са избавили живота на десетки мигранти по моретата, до момента в който някои развити и съвременни страни оставят тези хора на произвола на ориста.

``Спечелихме признанието на света с помощта на нашите интервенции за филантропична помощ и действия по търсене и избавяне от Украйна до Либия и от Африка до Централна Азия``, означи Ердоган.

Той също по този начин похвали турската войска и нейния персонален състав, които сега организират огромна антитерористична интервенция в Северен Ирак - интервенция " Claw Lock ".

Заедно с военноморските кораби в учението " Синя татковина " са включени и доста хеликоптери, изтребители и въоръжени дронове.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР