Турските власти забраниха гостуванията по домовете за семейни празници, помени,

...
Турските власти забраниха гостуванията по домовете за семейни празници, помени,
Коментари Харесай

Турските власти забраниха гостуванията по домовете, глобата е 330 евро

Турските управляващи не разрешиха гостуванията по домовете за фамилни празници, помени, поднасяне на съболезнования или други мотиви като част от ограниченията против разпространяването на ковид, заяви в. " Миллиет ".

Домоуправителите или виновните за жилищата лица би трябвало да оповестяват на полицията, в случай че виждат посещение на външни лица, добавя Българска телеграфна агенция.

При определяне на такива случаи полицията ще постанова санкции в размер на 3150 турски лири (330 евро), както на домакините, по този начин и на гостите.

Вестник " Миллиет " цитира специалист от Съвета за публични науки към здравното министерство, който съобщи, че е допустимо да бъде наложена възбрана на жителите за излизане на открито към Нова година (в дните от четвъртък до неделя, т.е. сред 31 декември и 3 януари), както и за събирания в къщите.

Подобна алтернатива е била обсъждана и на последното съвещание на държавното управление по ограниченията за битката против ковид, оповестяват източници.

Испания лимитира пътуванията и събиранията на жители за наближаващите коледни и новогодишни празници. В едно домакинство не би трябвало да се събират повече от 10 души, като това включва и децата.

Пътуванията сред обособените райони ще бъдат мощно лимитирани за интервала 23 декември - 6 януари. Решението на държавното управление бе в съгласие с районните управляващи.

Нови строги ограничения има и във Англия. Там още важи системата на три равнища, само че ограниченията ще бъдат по-сурови. В третото равнище на ограничавания - заведенията, питейните заведения и кафенетата остават затворени.

Позволено е събирането на хора единствено от едно домакинство на закрито. Публиката на спортни мероприятия е неразрешена.

В регионите, които попадат във второто равнище - фитнесите и магазините - могат да отворят, в случай че съблюдават прецизно ограниченията. Спортните събития могат да имат до 2000 души аудитория или до 50% от потенциала на оборудването.

Властите възнамеряват да разхлабен ограниченията към Коледа и да разрешат до три семейства да образуват " коледен балон ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР