Турските власти разследват смъртта на американски журналист и автор, починал

...
Турските власти разследват смъртта на американски журналист и автор, починал
Коментари Харесай

Мистериозна смърт на американски журналист потресе Истанбул

Турските управляващи проверяват гибелта на американски публицист и създател, умрял по време на нощно пътешестване от турския черноморски град Самсун до Истанбул, заяви във вторник държавната осведомителна организация на Турция, предава АП.

57-годишният Андре Влъчек и брачната половинка му пътували в нает и ръководен от водач автомобил и пристигнали пред хотела си в Истанбул в ранната заран към 5:30 ч. във вторник. Съпругата му се пробвала да го разсъни, с цел да му каже, че са пристигнали, само че не могла да го направи, заяви Анадолската организация.

Извиканият на място медицински екип го оповестил за мъртъв, заяви организацията.


Истанбулската основна прокуратура неотложно стартира следствие на гибелта, до момента в който тялото му бе закарано в правосъдна медицина, с цел да бъде изследвано, заяви АА, предава АП.

Частната осведомителна организация DHA съобщи, че полицията е записала случая като „ подозрителна гибел “.

На уеб страницата си Влъчек се разказва като публицист, мъдрец, режисьор и проверяващ публицист, както и като „ бунтовник, интернационалист и глобализатор, който се бори против западния империализъм и западния режим, натрапен на света “.

Той е отразявал десетки военни спорове, в това число в Турция, Ирак, Шри Ланка, Босна, Руанда и Сирия.
Влъчек е създател на голям брой книги, включително и “За западния тероризъм – от Хирошима до дроновете” с лингвиста и академик Ноам Чомски, издадена също и на български език.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР