Турските власти обявиха, че руската ваксина срещу коронавирус не отговаря

...
Турските власти обявиха, че руската ваксина срещу коронавирус не отговаря
Коментари Харесай

Турция удари Русия по най-новата й гордост

Турските управляващи оповестиха, че съветската ваксина против ковид не дава отговор на условията, нужни за приемане на нейното утвърждение в страната, оповестява турският вестник " Хабертютк " на своя новинарски уеб страница.

Министърът на опазването на здравето Фахретин Коджа съобщи, че Анкара няма да закупи никакви дози от имунизацията, потвърждавайки, че Русия не извършва изискванията за " добра лабораторна процедура ".

Здравният министър не посочи коя съветска ваксина засяга той, само че преди време Турция говореше за осъществяване в страната на изпитвания на имунизацията " Спутник V ".

Вместо това Турция подписа договорка с китайската компания Sinovac Biotech Ltd. за закупуване на 50 милиона от дозите на нейната ваксина против Covid-19 и чака да стартира имунизацията още този месец.

Фахретин Коча сподели още пред вестник " Хабертютк ", че Турция се нуждае от повече ваксини за да ваксинира 50 милиона души до края на април 2021 година (при население в страната от 83 милиона), като добави, че държавно управление работи за придвижване на доставката и на 25 милиона дози от имунизацията на Pfizer и BioNTech.

" Те ще могат да ни дадат 25 милиона дози до края на 2021 година. Опитваме се да издърпаме доставка напред във времето. Искаме ги преди лятото, защото имаме пожар, който би трябвало да потушим допустимо най-скоро ", уточни той.

Според Фахретин Коджа Турция няма да заплати за китайската ваксина на Sinovac, в случай че " не я хареса ". " Заложихме това в контракта, когато направихме поръчката. Ако резултатите ни не са задоволително ефикасни, имаме право да върнем имунизациите и да не плащаме даже пет цента за тях ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР