Турските сили за сигурност са неутрализирали шестима кюрдски терористи в

...
Турските сили за сигурност са неутрализирали шестима кюрдски терористи в
Коментари Харесай

Турските сили са „неутрализирали“ 6 кюрдски терористи в Северна Сирия

Турските сили за сигурност са " обезвредили " шестима кюрдски терористи в Северна Сирия, заяви през днешния ден турското министерство на националната защита, представено от Анадолската организация, съобщи Българска телеграфна агенция.

Турските управляващи употребяват термина " обезвреждане ", с цел да означат, че въпросните терористи са се предали, били са убити или хванати.

Шестимата членове на Кюрдската работническа партия (ПКК)/Сили за отбрана на народа (СЗН) са били обезвредени от турските командоси в зоните на интервенциите " Ефратски щит " и " Извор на мира ", заяви министерството.

Бойците от ПКК/СЗН се укриват в Северна Сирия, покрай турската граница, където възнамеряват или провеждат офанзиви както против локалните поданици, по този начин и против околните селища в Турция.

От 2016 година насам Анкара започва три сполучливи антитерористични интервенции през границата си в Северна Сирия, с цел да предотврати образуването на терористичен кулоар и да разреши мирното заселване на жителите: Ефратски щит (2016 г.), Маслиновата клонка (2018 г.) и " Извор на мира " (2019).

Кюрдската работническа партия (ПКК) води терористична акция против турската страна от повече от 35 години и е виновна за гибелта над 40 000 души, в това число дами, деца и бебета. ПКК е включена в листата на терористичните организации на Турция, Съединени американски щати и Европейски Съюз. Сирийското кюрдско формирование Сили за отбрана на народа (СЗН) са сирийското отклонение на терористичната формация, съгласно управляващите в Анкара.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР