Турските инвестиции в България за периода януари-септември 2017 г. са

...
Турските инвестиции в България за периода януари-септември 2017 г. са
Коментари Харесай

Турските фирми се интересуват от транспортни и енергийни проекти у нас

Турските вложения в България за интервала януари-септември 2017 година са 58,8 млн. евро. За първите девет месеца на предходната година се следи растеж и на стокообмена с Турция със 17,4 %.

Това стана ясно по време на срещата сред премиера Бойко Борисов и министъра на стопанската система на Турция Нихат Зейбекчи. Двамата разискаха положението на българо-турското икономическо партньорство на среща в София.

Турските компании в България имат интерес към планове, свързани с създаване на транспортна и енергийна инфраструктура. Хранително-вкусовата, химическата и текстилната индустрия също оферират необятно поле за вложения.

Бойко Борисов и Нихат Зейбекчи разискаха и двустранното съдействие в региона на енергетиката. Бе подчертана значимостта и на построяването на междусистемна газова връзка.

Има капацитет за навлизането на още производители на автомобилни елементи - бранш, в който Турция има съществени обичаи и дял в международното произвеждане. България и Турция ще продължат да работят взаимно и по построяването на смесени предприятия, стана ясно по време на диалога.

Българският министър председател и турският министър означиха, че капацитетът за развиване на търговско-икономическото съдействие и вложения не е привършен. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР