Турски военни заедно със Сирийската национална армия започнаха военната операция

...
Турски военни заедно със Сирийската национална армия започнаха военната операция
Коментари Харесай

Турската армия нахлу в Северна Сирия

Турски военни дружно със Сирийската национална войска започнаха военната интервенция "Извор на мира " в Северна Сирия, ориентирана против терористите от ПКК/СЗН и ДАЕШ.

Това заяви турският президент Реджеп Ердоган, представен от турските медии. Целта на Турция е да отстрани терористичния кулоар по южната си граница, да донесе мир и непоклатимост в района, сподели президентът. Ердоган посочи, че офанзивата е ориентирана против джихадистката формация ДАЕШ ( "Ислямска страна "), както и против сирийските кюрдски

Сили за отбрана на народа (СЗН), които съгласно Турция са свързани с поставената отвън закона Кюрдска работническа партия (ПКК). Турската военна интервенция в Сирия е почнала с въздушни удари, като ще бъде подкрепена и с артилерийски и гаубичен обстрел, е декларирал източник от турските сили за сигурност пред Ройтерс. Междувременно публицист от телевизия СиЕнЕн-Тюрк заяви, че няколко мощни детонации са раздрусали североизточния сирийски град Рас ал Аин, намиращ се против турския граничен град Джейлянпънар, осведоми Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР