Турски спасители евакуираха всички пътници от кабините на лифта в

...
Турски спасители евакуираха всички пътници от кабините на лифта в
Коментари Харесай

Евакуирани са всички пътници от блокирания лифт в Анталия

Турски спасители изтеглиха всички пасажери от кабините на лифта в Анталия, който беше спрян поради случай. Кадри от спасяването на последните пасажери от тях бяха показани онлайн по телевизия TRT.

Както сподели пред нейната камера ръководителят на турската Агенция за ръководство на изключителни обстановки Окай Мемиш, 174 души бяха останали от петък вечерта блокирани на височината. „ Всичките 174 души бяха евакуирани сполучливо, 11 жители бяха изпратени за наблюдаване, общо над 2200 души бяха задействани в интервенцията

Главна прокуратура стартира следствие на случая. Министерството на правораздаването образува експертна комисия за определяне на аргументите за случая и отговорните. Според губернатора на Анталия Хулуси Шахин са били арестувани 13 души, в това число чиновници на компанията, виновна за употребата на кабинковия въжен превоз, които може да са виновни за случая.

Междувременно се оповестява, че преди началото на туристическия сезон оборудването е минало механически обзор. Повечето от хората прекараха нощта в кабинките в очакване на евакуация. Заради терена 90 души можеха да бъдат избавени единствено благодарение на избавителни вертолети. Евакуацията продължи към 23 часа. Спасителите алпинисти стигнаха до кабините благодарение на въжетата на лебедката на кабинковия въжен превоз или слизайки от вертолета. Те помогнаха на пасажерите да облекат защитно съоръжение и да се придържат към кабела, спуснат от вертолета. Спасителната акция беше усложнена и от мощния вятър, който провокира люшкане на кабините, което представляваше заплаха както за хората вътре, по този начин и за експертите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР