Турски съд призна Наоми Секаи Мори за законна дъщеря на

...
Турски съд призна Наоми Секаи Мори за законна дъщеря на
Коментари Харесай

Съд в Турция призна японката Наоми за законна дъщеря на Наим Сюлейманоглу

Турски съд призна Наоми Секаи Мори за законна щерка на починалия щангист Наим Сюлейманоглу.

Според решението на съда Секаи, чиято майка е японка, ще има право да носи името на починалия си татко и да се употребява от всички права като негова законна щерка и наследница. Това самопризнание идва 27 години след раждането на Секаи Мори, която до момента се водеше за противозаконна щерка на щангиста и доста малко хора знаеха за нейното битие. На смъртния си одър преди една година легендата на тежката атлетика в България, Турция и по света Наим Сюлейманоглу заръча на околните си да открият японската му щерка и да я включат като негова законна наследница. С напъните на турския дипломат в Токио и околните на покойника Секаи Мори беше открита, напомня Българска телеграфна агенция.

Поради отхвърли на майката на други две дъщери на Сюлейманоглу (Селин и Сезин, родени надлежно през 2000 и 2001 г.) да включат и Секаи Мори в наследството му, японката заведе дело за бащинство. През юли беше осъществена ексхумация на тялото и от взетите проби бе открито, че Секаи е биологична щерка на щангиста. Секаи Мори също участва на ексхумацията, само че отхвърли да направи каквито и да е изказвания.

Турският съд през днешния ден се произнесе по делото и в този момент остава да се види дали другите му дъщери ще апелират решението. Освен Секаи Мори починалият щангист има още три дъщери, припознати за негови законни деца.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР