Турски поток“ е политически инструмент, който спъва бъдещето на България.

...
Турски поток“ е политически инструмент, който спъва бъдещето на България.
Коментари Харесай

Евгений Кънев пред Дарик: „Турски поток“ е политически инструмент, който спъва бъдещето на България

„ Турски поток “ е политически инструмент, който спъва бъдещето на България. Това съобщи в предаването „ Кой приказва “ на Дарик радио финансистът и лекар по стопанска система Евгений Кънев.

Според него след разкриването на Пътната карта за реализация на плана е станало кристално ясно каква е била задачата на построяването му.

„ Договорът за директна доставка на газ през Украйна за Европа завършва в края на тази година. По тази тръба газ получават Сърбия, Австрия и Унгария. Това значи, че от началото на идната година тези три страни ще бъдат напълно подвластни от доставките на синьо гориво през „ Турски поток “, изясни Кънев.

Според него тръбопроводът продължава да се употребява като политически инструмент от Москва.

„ С природния газ, „ Газпром “ и Русия имат задоволително мощен коз, с цел да не престават натиска върху Австрия да ни блокира за Шенген. Ние с този газопровод напълно обслужваме съдружниците на Путин в Европа – Сърбия, Австрия и Унгария “, акцентира финансистът.

По думите на Кънев, геополитическите вреди, които понася България са доста по-скъпи от финансовите и костват нашето бъдеще, изключително в случай че Австрия продължава да ни блокира за Шенген.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР