Турската полиция е разкрила днес в град Кемалпаша (окръг Измир)

...
Турската полиция е разкрила днес в град Кемалпаша (окръг Измир)
Коментари Харесай

В Турция разбиха най-голямата нелегална фабрика за цигари

Турската полиция е разкрила през днешния ден в град Кемалпаша (окръг Измир) най-голямата незаконна фабрика за цигари в страната, оповестява в. " Дейли сабах ", представен от Българска телеграфна агенция.

Фабриката не се е различавала изключително от лицензираните, легални заводи за произвеждане на цигари, намиращи се в същия окръг. Тя е била оборудвана с изцяло автоматизирани машини за конвейрно произвеждане на тютюневи произведения и за пакетирането им. Полицаите са задържали 18 обвинени и са конфискували над 10 милиона цигари, както и 5,5 тона тютюн.

Мястото е било намерено вследствие на интервенция на полицейски екипи за битка с контрабандата. Цигари, машини и други материали, употребявани при производството на тютюневи произведения, са били конфискувани от фабриката с повърхност 2000 квадратни метра, от склад в община Буджа в региона на Измир и от камион в община Торбалъ.

Източници от сигурността, представени от турски медии, са показали, че това е най-голямото количество цигари, иззети до момента в границите на една интервенция.

Стойността на иззетите материали и цигари се прави оценка на към 3,7 милиона $.

Фалшивите и контрабандни цигари съставляват рентабилен бранш в Турция, където цените на тютюневите произведения се усилиха доста през последните години, сходно на цените на алкохолните питиета, поради високите акцизи върху тези артикули. Силите на реда постоянно подхващат интервенции против незаконни търговци на цигари, които постоянно продават цигари скрито в магазини за недопечен тютюн и наргилета.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР