Турската полиция е арестувала 84 участници в демонстрациите за 1

...
Турската полиция е арестувала 84 участници в демонстрациите за 1
Коментари Харесай

Над 80 души са арестувани след митинг за 1 май в Истанбул

Турската полиция е арестувала 84 участници в демонстрациите за 1 май в Истанбул, съобщи австрийската социална медия ORF, представена от организация " Фокус ".
Съгласно публикуваната информация, задържаните са качени в рейсове и отведени за разпит от правооохранителните органи.
Властите не разрешиха огромна част от плануваните за 1 май демонстрации Истанбул. Бяха позволени митингите в квартал „ Малтепе “ в азиатската част на града, надалеч от центъра. Именно там се събраха хиляди хора. Демонстрации бяха проведени обаче и в редица други градове в страната.
Демонстрантите подлагаха на критика високата безработица, репресиите против публицисти и продължаващия режим на изключително състояние в Турция, което остава в действие след несполучливия опит за държавен прелом от лятото на 2016 година
За да наложи възбрана за митинг в центъра на Истанбул, полицията затвори региона към площад „ Таксим “ и значими свързващи улици. Около площада бяха сложени бариери. По данни на CNN Türk към 26 000 служители на реда са били задействани за спазване на реда. Според DHA е било позволено полагането на цветя на паметника „ Ататюрк “ на площада.
От редакцията напомнят, че на 1 май 1977 година снайперисти стреляха против участници в проява, убивайки голям брой хора. Броят на включилите се тогава към годишната акция бе оценен на към 500 000 души.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР