Турската национална валута - лирата отново се обезцени след новината,

...
Турската национална валута - лирата отново се обезцени след новината,
Коментари Харесай

Отново спад на турската лира след липса на пробив на преговорите във Вашингтон

Турската национална валута - лирата още веднъж се обезцени след новината, че вчерашните договаряния на турска делегация с американски публични представители във Вашингтон са били безрезултатни, съобщи Българска телеграфна агенция.

В утринните часове, откакто стана известно, че договарянията, на които се разпореждаше вяра за споразумяване на рецесията сред Анкара и Вашингтон, са приключили без триумф, турската лира още веднъж загуби от цената си по отношение на щатския $. Към 10 часа тази заран доларът се разменяше за 5,43 турски лири.

Новината за визитата на турската делегация спомогна по-рано тази седмица турската валута отчасти да се съвземе и за два дни тя се задържа на равнище от към 5,30 лири за $.

Според обява на " Уолстрийт джърнъл ", представена от турския опозиционен вестник " Джумхуриет ", договарянията сред турската и американската делегации са приключили без триумф и не е било реализирано съглашение.

На договарянията Вашингтон е настоял турската страна да подсигурява, че неотложно ще освободи американския свещеник Андрю Брънсън, който преди две години беше арестуван в Турция по обвиняване за терористична активност.

Американският вестник отбелязва, че " продължаващата рецесия може да провокира нови наказания против Турция от страна на администрацията на Тръмп ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР