Турската лира достигна най-ниското си ниво спрямо долара в рамките

...
Турската лира достигна най-ниското си ниво спрямо долара в рамките
Коментари Харесай

Турската лира удари месечно дъно спрямо долара

Турската лира доближи най-ниското си равнище по отношение на $ в границите на повече от месец през днешния ден, откакто Белият дом съобщи, че Анкара може скоро да стартира едностранна военна интервенция в Североизточна Сирия, съобщи организация Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция в понеделник.

Инвеститорите следят деликатно напрегнатите връзки сред Анкара и Вашингтон през последните месеци, защото двете натовски съюзнички имат различия по редица въпроси.

Турция неведнъж е заплашвала с интервенция против подкрепяната от Съединени американски щати кюрдска милиция Сили за отбрана на народа в Североизточна Сирия, обвинявайки Съединени американски щати, че пречат на напъните ѝ за основаване на зона за сигурност по турската граница.

След телефонен диалог сред президентите Реджеп Тайип Ердоган и Доналд Тръмп Белият дом заяви през вчерашния ден, че американските сили няма да поддържат намесата на Турция и ще изоставен зоната.

Турската лира спадна с към 1,5 %, като се продаваше за 5,7880 лири за $ в 15.02 часа по Гринуич през днешния ден по отношение на 5,7000 лири за $ в петък. По-рано през днешния ден лирата спадна до 5,7970, което е най-ниското ѝ равнище от 3 септември.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР