Турската компания „Шишеджам“ планира да произвежда чаши със специално покритие,

...
Турската компания „Шишеджам“ планира да произвежда чаши със специално покритие,
Коментари Харесай

Турска компания ще произвежда чаши със специално покритие против COVID-19 в завода си в България

Турската компания „ Шишеджам “ възнамерява да създава чаши със особено покритие, както и други стъклени съдове с покритие срещу разпространяването на болестта от COVID-19, оповестиха от пресцентъра на министерството на стопанската система.

Производството ще бъде в заводите в Турция, а в България в завода, който се намира в Търговище. Това стана ясно на среща на изпълнителните шефове на компанията в Министерството на стопанската система с Министър Лъчезар Борисов, както и с министъра на опазването на здравето доктор Костадин Ангелов. На срещата участваха още зам. –министрите на стопанска система и опазването на здравето, както и основният държавен здравен контрольор доцент Кунчев.

След започване на всеобщото произвеждане от компанията ще доставят гратис за болничните заведения в страната създаваните артикули от стъкло. Компанията възнамерява да осъществя продукцията си и за експорт, като към този момент има разрешителни за произвеждане и лиценз от две сертифицирани лаборатории в Турция, а на срещата бе разисквано и съдействието от българска страна за бърз развой и изпитване и в сертифицирани лаборатории за Европейски Съюз.

От компанията разискаха с министъра на стопанската система и проектите им за нова инвестиция в страната ни в размер на 25 млн.евро, като икономическият министър уточни ограниченията за подкрепяне на вложенията от страна на страната.



Представителите на "Шишеджам " организираха работна среща и с премиера на Република България господин Бойко Борисов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР