Турската компания Емпай планира да удвои персонала си в производствената

...
Турската компания Емпай планира да удвои персонала си в производствената
Коментари Харесай

Турската Емпай удвоява персонала си в завода си в Шумен

Турската компания " Емпай " възнамерява да удвои личния състав си в индустриалната си база в Шумен. Към момента там работят 100 индивида, като желанието на управлението е в кратковременен проект да бъдат наети още към 150 души. Това е станало ясно по време на посещаване на зам.-министърът на стопанската система Александър Манолев на индустриалната зона в града.

Фирмата от южната ни съседка развива активност в производството на изолационни материали за трансформатори, като българският задов е четвъртият. Останалите три са в Турция, Словакия и Индия.

Като цяло в индустриалната зона в Шумен към този момент работят към 700 индивида, наети в трите предприятия там. В развой на изграждене или с желание за градеж са още шест плана.

По думите на зам.-министър Манолев тя ще бъде показана на евентуални задгранични вложители, като необикновен акцент ще бъде подложен на бизнеса в Турция.

" Индустриална зона Шумен ще бъде представяна като локация пред задгранични вложители с интерес към района, които търсят контакт с Министерството на стопанската система или с Българската организация за вложения ", разяснява той, представен в формалното известие на отрасловото министерство.

" Това е един в действителност доста добре работещ план, развъртян на правилото на публично-частното партньорство, който може да е катализатор за развиване на цялата районна стопанска система ", добавя Манолев.

Според информацията на икономическото министерство за последните 10 години в област Шумен са осъществени или са в развой на реализация 5 плана по Закона за поощряване на вложенията на обща стойност 138 милиона лв., които ще основат 690 работни места.

Също по този начин региона продължава да е с най-висока икономическа интензивност на популацията, като през предходната година тя се покачва до 74%.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР