Турската футболна федерация спря мачовете във всички дивизии на местния

...
Турската футболна федерация спря мачовете във всички дивизии на местния
Коментари Харесай

Турция спря футболните си първенства, след като клубен президент удари съдия

Турската футболна федерация спря мачовете във всички дивизии на локалния футбол, откакто клубен президент удари арбитър на мач от локалната Суперлига. Президентът на " Анакарагюджю " Фарук Коджа влезе на терена след последния съдийски сигнал и удари в главата Халил Юмут Мелер, откакто отборът му позволи изравнителен гол в 97-ата минута за 1:1 против " Ризеспор ".

" Мачовете във всички дивизии са отсрочени за неопределен срок. Това нахлуване е срамна вечер за турския футбол ", съобщи президентът на локалната федерация Мехмет Буюкекши.

Привърженици на " Анкарагюджю " също влязоха на терена, а съдията получи удари и от други хора, до момента в който беше паднал на земята. Инцидентът докара до конфликти на терена, в които се включиха и футболистите. 

" Футболните мачове не са война, няма гибел в края. Не всички тимове ще станат първенци едновременно. Всички би трябвало да разберем това. Призоваваме всеки да поеме отговорност. " Анкарагюджю " и управлението му ще бъдат осъдени най-строго ", добави президентът на федерацията.

Вътрешният министър на Турция Али Йерликая заяви, че е издадена заповед за задържане на Фарук Коджа, който е отишъл до болница след мача. Други също са били задържани поради случилото се на терена.



Мелер е един от водещите турски рефери и управлява и интернационалните мачове на УЕФА и ФИФА. Реферът също е бил откаран в болница.

" Има кървене към лявото око и дребна фрактура. Ще следим положението му за възможна контузия на главата. Ще го изпишем след нужните проучвания сутринта ", съобщи лекар Мехмет Йорубулут. 

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган също разяснява обстановката и пожела бързо възобновяване на рефера.

" Спортът значи мир и приятелство. Спортът е несъответстващ с насилието. Никога няма да позволим насилието да има място в турския спорт ", сподели Ердоган.

От " Анкарагюджю " разгласиха позиция, в която показват страдание за случилото се: " Натъжени сме от случая, който стана довечера. Извиняваме се на турската футболна аудитория и на цялата спортна общественост за случилото се ", се споделя в позицията на клуба. 

Ризеспор " също разгласява позиция, в която осъди държанието на президента на " Анкарагюджю " и пожела бързо възобновяване на съдията.

По-рано един от водещите клубове в Турция - " Галатасарай ", прикани за среща с клубовете поради възходящия проблем с насилието във футбола: " Всички би трябвало да се съберем и да действаме, с цел да решим проблемите, от които сме част. "

Асоциацията на футболните съдии пък прикани реферите да не управляват мачове след нападението против Мелер. Подобна обстановка имаше и в Гърция, където съдиите оповестиха протест на мачовете. В понеделник гръцкото държавно управление забрани да има почитатели на мачове в идващите два месеца. 

Можете да видите нападението
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР