Турската Боташ миксира газа. Тя е турската газоперносна компания. Това

...
Турската Боташ миксира газа. Тя е турската газоперносна компания. Това
Коментари Харесай

Енергиен експерт: Ще има поскъпване на газа през зимата, но с не повече от 50%

Турската " Боташ " миксира газа. Тя е турската газоперносна компания. Това е турския БУЛГАРГАЗ. Там влиза съветски, египетски, азербайджански, турски газ, само че ние не сме наясно какъв е делът на съветски газ там. Това сподели в ефира на „ Добро утро, Европа “ енергийният специалист Иван Хиновски. По думите му някакви наказания са вероятни за страната ни, в случай че се открият нередности, като евентуално ще получим наказателна процедура като санкция.
България направи един доста самоуверен ход с тази по-висока такса за съветския газ. Това е пестник по ГАЗПРОМ. Сърбия и Унгария не би трябвало да се оплакват, тъй като те няма да заплащат тези суми, те ще се заплащат от ГАЗПРОМ. Това е договорка, те не могат да си ги желаят от Сърбия и Унгария. Както Германия има право да подвига митата на вносни коли. Всяка страна в Европейски Съюз е суверенна да дефинира акцизите на териториите си.
Според енергийния специалист обстановката с Лукойл е била изпусната. Според него е трябвало да бъде назначен необикновен шеф.
„ Всички парични потоци в този момент, в случай че се продаде рафинерията ще бъдат заметени. Ще се появи стратегически вложител, това е апетитно сдружение. Има сериозен пазарен дял “, сподели още Хиновски, стига обаче купувачът да не е съветска офшорна компания. Успокояващото е, че тази договорка ще стане през българското законодателство и България ще има право на несъгласие посредством решението на Комисия за защита на конкуренцията. Има хиляди малки врати обаче, предизвести той.

Очакваме повишаване на газа през зимата, предвижда специалистът. В началото на зимния сезон сме и с този боен спор, не може да не повлияе на цената тази турболентност в интернационалната сигурност, само че 50% повишаване е малко евентуално, сподели още Иван Хиновски.

Цялото изявление вижте във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР