Турската армия ще обсади сирийския град Африн до няколко дни.

...
Турската армия ще обсади сирийския град Африн до няколко дни.
Коментари Харесай

Турската армия ще обсади Африн до дни

Турската войска ще обсади сирийския град Африн до няколко дни. Това разгласи турския президент Реджеп Тайип Ердоган, месец след началото на военната интервенция “Маслинова клонка” в Северна Сирия срещу сирийските кюрдски Сили за отбрана на народа (СЗН) и Партията на демократичния съюз (ПДС), които Анкара счита за терористични организации.

„ В околните дни ще наложим блокада в центъра на Африн. По този метод ще бъде блокирана помощта отвън града и терористичната организация към този момент няма да може да подписа договорка с никого “, изясни президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган пред депутати в Народното събрание в Анкара.

“Турция съумя да попречи на вероятно разполагане на сирийски държавни сили в северозападния район на Сирия Африн”, каза още Ердоган., че ще се конфронтира със сирийските държавни сили, в случай че те навлязат в региона на Африн, с цел да оказват помощ на кюрдските Сили за отбрана на народа (СЗН) да окажат опозиция на турската военна атака. Предупреждението бе направено във връзка появили се по-рано изказвания за реализирано съглашение сред Дамаск и СЗН в тази посока.

Равносметката месец след началото на военната интервенция наподобява по следния метод: броят на „ терористите “, които са „ обезвредени “ в границите на „ Маслинова клонка “ в Северна Сирия е достигнал до 1715. От публикувано изказване на военните стана ясно, че армията на Анкара е „ освободила “ един от петте града в региона на Африн, пет по-малки обитаеми места, 20 стратегически планини и хълмове и една подготвителна база на „ терористите “.

По данни на Сирийската обсерватория за човешките права (СОЧП) към сегашния миг турската войска се намира единствено на 17 километра от град Африн.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР