Туроператорите вече могат да подават документи за държавната субсидия от

...
Туроператорите вече могат да подават документи за държавната субсидия от
Коментари Харесай

Туроператорите могат да подават документи за субсидия

Туроператорите към този момент могат да подават документи за държавната дотация от 35 евро като нужните документи за подаване на заявки са качени в страницата на министерството на туризма. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова.

Помощта се дава на туроператори, които употребяват въздушни превозвачи с действен лиценз за осъществяване на чартърни линии до нашата страна за туризъм. Субсидия се отпуска за всяка заета седалка за всеки полет, като потенциалът на самолета не е по-малко от 100 места.

Всички туроператори, без значение от местонахождението на тяхното седалище, могат да се възползват от отпуснатите средства.

Условието е те да употребяват услугите на въздушни превозвачи с годен действен лиценз, публикуван в България или друга страна член на Европейския съюз, или страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или на Конфедерация Швейцария или трета страна.

Максималният размер по схемата за държавна помощ не може да надвишава 800 000 евро на дружество по фаза 1 под формата на директни безплатни средства, като всички употребявани стойности би трябвало да бъдат в брутно изражение, т. е. преди приспадането на налози или други такси.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР