Туроператорът Солвекс ООО в Русия прекратява дейността си, тъй като

...
Туроператорът Солвекс ООО в Русия прекратява дейността си, тъй като
Коментари Харесай

Туроператорът "Солвекс"ООО в Русия спира работа

Туроператорът " Солвекс " ООО в Русия приключва активността си, защото не може да си извършва договорите. Това оповестяват съветски издания като се базират на информация от уеб страницата на самата компания.

Пред RTN Димитър Цонев (който държи 82% от акциите на компанията), общоприет шеф на компанията споделя, че компенсациите за засегнатите туристи ще бъдат изплатени от фонда за лична отговорност на туроператора, като прецизира, че в него са налични 2.3 млн. рубли. Застраховател на компанията пък е Семеен кодекс " Евроинс ". По контракта с него финансовите гаранции са за 500 хиляди рубли. Той изтича на 4 юли 2023 година

Друго издание, оповестява, че за последните 3 години от началото на пандемията туроператорът е продал услуги за 12 млн. рубли и е върнал 5 млн. отговорности за несъстояли се поради пандемията пътувания. Това демонстрират данните на Руският съюз на туристическата промишленост.

Цонев разяснява, че поради геополитическата обстановка на компанията й е невероятно да продължи активността си. Съобщава, че компанията не е изпълнила по контракти с клиенти услуги за 7.5 млн. рубли за пътувания в България и 800 хиляди рубли за такива до Гърция.

Допълва, че решението е взето и откакто Министерството на икономическото развиване е оповестило, че дотациите и отсрочките за връщането на средствата за анулираните турове няма да продължат.

" Ако не бе такава геополитическата обстановка, щяхме до края на 2022 година да осъществим уговорките си към туристите за 7.5 млн. рубли за пътувания до България, а също и 800 хиляди рубли към Гърция. Този дълг породи след банкрута на туроператора " Музенидис ".

Местните издания напомнят, че компанията е една от най-старите на пазара. Основана е през 1993 година като във фокуса й са пътувания до ОАЕ, Малдивите и Израел, а също така в самата Русия. Предлага и речни круизи.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР