Турнирът по голф Бритиш Оупън бе отменен за първи път

...
Турнирът по голф Бритиш Оупън бе отменен за първи път
Коментари Харесай

Отмениха Бритиш оупън за първи път от Втората световна война

Турнирът по голф Бритиш Оупън бе анулиран за първи път от Втората международна война насам поради пандемията от ковид.

149-то издание на конкуренцията бе планувано за юли на игрището Роял Сейнт Джордж‘с Голф Клъб в Кент. Но поради световната рецесия с вируса, събитието стана първото от четирите Мейджъра, които е анулирано през тази година. Най-старият шампионат от най-висока категория ще се организира през юли 2021. „ Оупънът трябваше да се организира в Кент сред 12-19 юли, само че бе належащо да отменим шампионата поради рекомендациите на държавното управление, здравните управляващи, обществените услуги и съветниците ни “, оповестиха уредниците в свое изказване.

Сейнт Андрюс ще одобри юбилейното 150-то издание на Бритиш Оупън, само че година по-късно от плануваната 2022. „ Нашият главен приоритет е здравето и сигурността на почитателите, играчите, съдиите, доброволците и личния състав. Дълбоко ни е грижа за този исторически шампионат и не взехме решението с лека ръка. Обсъдихме всеки един вид за осъществяване на конкуренцията през тази година, само че това няма да е допустимо. Разчитаме на поддръжката на изключителните служби, локалните управляващи и други организации за осъществяване на съревнованието и няма да бъде основателно да имаме спомагателни претенции от тях, когато имат надалеч по-спешни цели и задания, с които да се оправят. Оценяваме, че това ще бъде разочароващо за доста хора по света, само че би трябвало да действаме отговорно по време на пандемията и това е вярното решение “, сподели изпълнителният шеф на шампионата Мартин Слъмбърс.

Бритиш Оупън е следващият шампионат от висока категория, който става жертва на вируса. Уимбълдън също бе анулиран неотдавна за първи път след Втората международна война, а по-рано Евро 2020 и Игрите в Токио бяха отсрочени с година. Ирландецът Шейн Лаури завоюва миналогодишното издание на Оупъна в Роял Портръш в Северна Ирландия. „ Очевидно е, че съм отчаян зарада обстоятелството, че няма да получа опция да защитя купата си през тази година, само че считам, че уредниците взеха вярното решение, основано на здравето и сигурността на хората. Ще се забележим в Роял Сейнт Джордж‘с през 2021 “, написа той в Туитър.

Роял Сейнт Джордж‘с бе е приемал Бритиш Оупън 14 пъти, за последно през 2011, когато победител стана северноирландецът Дарън Кларк. Междувременно, бяха планувани нови дати за отсрочените Мейджъри Мастърс и ПГА Чемпиъншип, като Ю Ес Оупън също бе преместен. След новината за анулацията на Бритиш Оупън, Мастърсът е плануван за 12-15 ноември в Огъста, Джорджия. ПГА Чемпиъншип ще се организира сред 6-9 август в Сан Франциско, а Ю Ес Оупън е изместен за 17-20 септември, като отборната конкуренция Райдър Къп ще се организира на Уистлинг Стрейтс по график седмица по-късно.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР