Туризмът в планината се препоръчва дори и от Световната здравна

...
Туризмът в планината се препоръчва дори и от Световната здравна
Коментари Харесай

Марияна Николова: Ако туристите са дисциплинирани, ще има зимен сезон

Туризмът в планината се предлага даже и от Световната здравна организация, тъй като укрепва здравето. И по тази причина чакаме визити в курортите и общините. Нашата дисциплинираност ще помогне в действителност да имаме зимен сезон и вътрешен туризъм. Това съобщи вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова, която във вторник ревизира ски оборудванията в община Банско.

"Предвижда се гостите да са най-вече българи, както и визити от прилежащите страни, тъй като дестинацията е дребна и могат да идват с персоналните си коли. Заявки за пътувания има, като множеството резервации са самостоятелни ", осведоми министър Николова и добави, че прогнозите са, че резервациите ще са в последния миг.

Относно работата на заведенията за хранене в хотелите, която се възвърне от 22 декември, вицепремиерът акцентира, че тя би трябвало да се реализира в границите на лимитирания час до 22 часа. Като в допълнение министерството предлага на сектора да бъде обезпечен заменен режим на изхранването, с цел да може да се избегне скупчване на хора. В компетенциите на РЗИ, здравните управляващи и на БАБХ е да следят дали се съблюдават разпоредбите.

"Желанието на всички е особено за Нова година да има опция за работа до по-късно, само че на този стадий такова решение няма, защото към момента картината не го разрешава. Много е значима и самодисциплината на туристите, тъй като се следи скупчване на терасите и на местата, където се оферират пакетирани храни и питиета, което не може да се позволява. Има разновидности, в които могат да се слагат мини пейки, където хората да почиват, да си хапнат ", изясни министърът.

Тя разяснява, че добър образец е курортът Пампорово, където има Ковид защита, която е на ски оборудването и следи да не се образува навалица и събиране на повече от 15 индивида.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР