Туризмът произвежда продукция в размер на 4,2 милиарда лева, но

...
Туризмът произвежда продукция в размер на 4,2 милиарда лева, но
Коментари Харесай

Туризмът върти 4,2 млрд. лева годишно

Туризмът създава продукция в размер на 4,2 милиарда лв., само че тя надалеч не е разпределена отмерено по територията на България. Карта показва структурата на създадената продукция в бранш „ Хотелиерство и ресторантьорство “, който беше най-тежко засегнатият от рецесията бранш на българската стопанска система, след заетостта в бранша.

Оформят се най-общо две групи общини - едните са огромни стопански центрове, в които мощната активност на хотелите и заведенията за хранене е разследване най-много на огромното скупчване на население с релативно високи приходи, съчетано с бизнес пътувания и градски туризъм.

Такива са Столична община (1,4 милиарда лева) и Пловдив (248 милиона лева), демонстрира проучване на ИПИ на база данни от Националния статистически институт.

ругата група са дребни и междинни по величина общини, чиито стопански системи са мощно подвластни от туристическия отрасъл - най-големите измежду тях са Несебър (427 милиона лева), Балчик (138 милиона лева) и Банско (78 милиона лева).

По-интересен проблем са Бургас и Варна, които имат по-диверсифицирани стопански системи, само че диспропорционално огромен дял на туризма в тях - надлежно 141 и 566 милиона лв. през 2018 година.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР