Туризмът ни е за бедни хора, каза в студиото на

...
Туризмът ни е за бедни хора, каза в студиото на
Коментари Харесай

Радосвет Радев: Туризмът ни е за бедни хора

" Туризмът ни е за небогати хора ", сподели в студиото на " Събуди се " на Нова тв Радосвет Радев - изпълнителен ръководител на Българската стопанска камара, ротационен ръководител на Асоциацията на организациите на българските работодатели. Той даде образец, че при тази ниска цена на услугата ол инклузив не може да има високи заплати в обслужващия туризма бранш. За образец даде Испания, където минималната заплата ще стане 1090 евро и толкоз минимум би трябвало да получи една камериерка там, а не 600-700 лева като по нашите курорти. Затова немските стругари примерно карат ваканциите си у нас.

" Младите хора не желаят да бъдат бизнесмени - за тях това е работа за " луди " хора, които рискуват парите и здравето си. Искат спокойна, добре платена работа, по опция в непозната компания. Други чакат на парите на родителите си - гастарбайтери, а в България във всеки бранш има недостиг на работна ръка ", сподели Радев. Мит е съгласно него оправданието с неприятните и алчни бизнесмени - ниските заплати се дължат на ниска ставка.

Два милиона българи се усещат и живеят зле, най-вече нашите родители, счита предприемачът. Сихомахомилство е да се написа и приказва какви са заплатити на министри и държавници и за какво би трябвало да бъдат " скромни ". Те би трябвало да бъдат високи, доста високи с цел да се привлекат качествени хора, уверен е Радев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР