Туризмът е много тясно свързан с летище София. Успехът на

...
Туризмът е много тясно свързан с летище София. Успехът на
Коментари Харесай

Преговарят за директни презокеански полети от София

„ Туризмът е доста тясно обвързван с летище София. Успехът на туризма е триумф и за летището, а то от своя страна може да развива туризма. Има капацитет за взаимна поддръжка и съдействие в взаимната ни активност, като отчитаме, че столичното летище е вратата към България “, съобщи министърът на туризма Христо Проданов на среща провела се в министерството с изпълнителния шеф на концесионера на аеропорта „ СОФ Кънект “ Хесус Кабайеро.

„ Имаме 3 основни тактики за развиване, които ще оказват помощ на туризма и популяризирането на България. Първо да превърнем София в място, от което с едно прикачване да са налични всички огромни летищни хъбове, а от там на процедура и целия свят. Второ да развиваме директните дестинации, които са на разстояние сред 2 и 4 часа от България и трето - интензивно преговаряме с самолетни компании за директни задокеански полети от София, в това число такива до екзотични дестинации като Сейшелите и Малдивите. За такива самолетни компании предлагаме 99% понижение на летищните такси “, заяви Кабайеро.

Стратегиите на екипа на министерството, както и проектите за промяна на летището също бяха част от тематиките, дискутирани на срещата.

Облекчаването на визовите условия към жители на страни отвън Европейски Съюз беше посочено като важен приоритет и за екипа на министър Проданов, и за мениджмънта на „ СОФ Кънект “, като мярка, която доста ще усъвършенства конкурентоспособността на страната ни.

Съвместен екип от министерството и „ СОФ Кънект “ ще стартира работа за развиване на полетната мрежа, продан на данни и информация и взаимни начинания за разпространение на страната ни като атрактивна туристическа дестинация, стана ясно на срещата. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР