Туризмът да стане приоритет в икономическото развитие на България. За

...
Туризмът да стане приоритет в икономическото развитие на България. За
Коментари Харесай

ПП МИР: Туризмът да стане приоритет в икономическото развитие на България

Туризмът да стане приоритет в икономическото развиване на България. За това прикани в свое изявление Милена Вацова, член на Народно събрание на Политическа партия МИР, пред делагатите на Конгреса на 21 ноември 2020г.
Ето и цялото й изложение:
" Уважаеми сътрудници! Приятели!
За мен е чест и наслаждение да участвувам в Първия конгрес на политическа партия „ Морал, Инициативност и родолюбие “.
Болшинството от нас са хора, които в една или друга степен в персонален проект сме избрали пътя си на развиване, в една или друга степен съгласно професионалните си качества, образовние и подготовка изпитваме избрана задоволеност от работата с която сме се захванали и без излишества задоволяваме своите потребности и ползи, градейки избрана визия за личното си бъдеще. Най-важното в тази ситуация е, че всичко това ние реализираме тук, в България, което единствено по-себе си е тестване и е по-трудния избор от разновидността с „ Терминал 1 “, привличащ, изключително по-младите, с европейски стандрати на добре работещи обществени и правни системи.
Многохилядните митинги от лятото на тази години у нас недвусмислено демонстрираха нашето бурно неодобрение от метода, по който се ръководи българската страна. Площадите на страната се трансфораха в сцена за гнева ни от моралната деградация на властващия политически хайлайф. Плакатите и постове в обществените мрежи осъждат всекидневно острата професионална непълнота на служителите в държавната администрация, както и демагогията и арогантността на партийните функционери!
И когато с годините идва чувството, че Творецът е изпратил индивида на тази прелестна Земя освен с цел да оцелява и да реализира материални и кариерни цели, само че и да търси нематериалност и съвършенството, които да съпътстват изначалната му задача да е съпричастен към страданието, тъгата, невзгодите и неволята на ближните си, той е подготвен за деяние. Най-добре това се получава тогава, когато хората са обединени в едно и са подготвени да отстояват правила, завещани им от техните родители!
За да встъпя в редовете на партията претекстът ми не бе толкоз харизмата на ръководителя, а на първо място пагубната липса на Морал, Инициатинност и Родолюбие в днешното българско общество! И желанието нещата да се трансформират!
 6-те работодателски организации в бранш туризъм с позиция до Борисов и депутатите 6-те работодателски организации в бранш туризъм с позиция до Борисов и депутатите
Шестте представителни работодателски организации в бранш туризъм изпратиха своята позиция за нуждата от използване на избавителни...
Нашата партия, очевидно е от електорален вид – без непотребни организационни условности, без досадни идеологически напъни, без показна маниакалност за лично великолепие, без демогогия и надутост. Това, което направихме на локалните избори бе относително сполучливо кръщение, само че очевидно, незадоволително за задачите, които си слагаме. Гланата причина, съгласно мен е неналичието на финансови средства, което нагледно може да бъде показано посредством сравнението на нашата палатка на входа на градината на НДК и поставения в съседство голям хангар на Мая Манолова! Ние в никакъв случай няма да можем да се мерим с техните пари, тъй като „ Продаването и пазаруване на гласове е закононарушение! “, а посредством държавния бюджет и „ под масата “ в България стана процедура демонстративно да се купуват гласове на кг!
В свободния свят успеха на избори е единствената опция за смяна. А това се случва единствено тогава, когато е отвоювано доверието на хората! Но не купеното, тъй като то свършва с приемането на парите, а същинското! Така, както го прави Цанко в „ Красно село “ и ние би трябвало да го подкрепим, и да разпространяваме опита му на всички места, където имаме персони, подготвени да се наемат с тази работа и по този метод! Но отново няма да е задоволително!
Днес най-дефицитните градивни детайли в българското общество са морала и етиката в връзките сред хората и сред страната и нейните жители! Ние като партия имаме своите Етични правила. В персоналните ни диалозите, в постовете в обществените мрежи, в изявленията ни в средствата за всеобща информация от нас, членовете,симпатизантите и съидейниците на Партията би трябвало да звучат тези правила. Самото ни държание в всекидневието би трябвало да е образец за нова нравственос в връзките, образец за висок морал в дейностите ни! За това не трябват пари, просто признатите правила би трябвало да се знаят, да се помнят и да са нешето верую. Само по този начин хората ще ни повярват и ще тръгнат след нас!
Втората значима причина за нашия триумф е инициативността, подплатена с висок професионализъм,с ясност на тезите,с новост, успеваемост и резултативност на нашите оферти! Ние би трябвало да създадем групи от инициативни хора: бизнесмени – „ селф-мейди “, които сами са се създали сполучливи, софтуерни бизнесмени – тъй наречените „ стартъпи “ (start-up), обществени предприемачи-тези които работят в обществената сфера; доброволци, т.е. тези, които са подготвени да се притекат постоянно на помощ. Постепенно всички тези хора с наша помощ да се обединят в придвижване, а на държавно равнище да се сътвори Агенция за стратегически начинания!
Третият изчерпателен съставен елемент в образа ни като партия би трябвало да е същинското родолюбие. Но като това на „ патриотите “ – през днешния ден подписват контракт за дружба с Македония, в който легитимират и македонския език, и македонската нация, а след време, предизборно, вземат решение да спрат братска Македония за Европейски Съюз като им се отхвърля признанието и на езика, и на нацията! Нашето родолюбие би трябвало да извира от сърцата ни, да ни родее с нашите предшественици, с обичайните наши полезности, с православната религия и свещения ни език,да излъчва почитание към всички,без изключение, исторически събития и персони. Родолюбие, чиито измерител да бъде качеството в работата и обичайното усърдие на българина по този начин, че неговият труд да доприняся за просперитета на Отечеството. Това е национализъм в деяние!
 Световният туризъм се е свил с цели 70 % Световният туризъм се е свил с цели 70 %
Международният туризъм се е свил със 70% през първите 8 месеца на 2020 година поради ограниченията против новия ковид, оповестяват от Свет...
И някомко думи за бизнеса, с който към този момент над 20 години, както се споделя, си изваждам хляба – туристическата промишленост на България! Напълно съм съгласна с казаното в Доклада на ръководителя,че туризмът следва да бъде приоритет в икономическото развиване на страната в близка и средносрочна вероятност. Но на българският туризъм следва да се гледа с доста по-широка визия. Днес на страдаща България извънредно са ѝ нужни вложения. Не единствено безплатни вливания и заробващи заеми, само че и вложения от стратегически вложители, с дълговременни планове да вършат същински бизнес у нас! Не работа на „ ишлеме “, а произвеждане на истински български артикули и услуги. Нашите изключителни естествени дадености, географското ни разположение, удобните ни климатични условия, историческите и религиозните ни монументи и обичаи, положителната инфраструктура са първостепенни предпоставки за реализирането на огромни планове в туризма! Трябва интелигентна, високотехнологична и диференцирана реклама, съобразена с условията на обичайните и нови пазари. Оттук насетне със стъпването си на българска земя, непознатият екскурзиант би трябвало ежеминутно да усеща,че е добре пристигнал в България, че българите се радват на неговото наличие, че те почитат неговите стремежи, че са подготвени да създадат пребиваването му в страната незабравимо. Това би трябвало да е предписание, въведено в закон и да се възпитава, да се изисква и извършва от всички! Ако с съображение българите сме известни по света със своето гостолюбие и доброжелателност,то това би трябвало да се усеща от всеки посетител и на всички места в страната! Завръщайки се в родината си, всички тези хора ще описват за претърпяното, това ще докара нови туристи, само че тази информация ще стигне и до стратегическите вложители, които ще търсят опция да влагат свободните си пари в родния туризма и освен в него Ако този метод в организацията на туристическата промишленост у нас не се трансформира в общонародна задача, включително и за нашите младежи, които в този момент живеят в чужбина и с подготовката си са извънредно нужни във върховите туристически сезони в България, то ние няма да може да се измъкнем скоро от настъпващата световна рецесия.
Вторият огромен въпрос са целите и качеството на предлагания туристически артикул. Трябва да се обособят четири обособени посоки в развтието на туризма. И в случай че за морския и високопланинския туризъм има някаква ясност и обичаи в това число и във връзка с пазарите, то за балнеологията, съчетана с исторически, набожен и развлекателен туризъм, както и за ВИП-туризма в това число медицински, ловджийски, голф-туризам и прочие е направено прекомерно малко. Необходимо е да се построяват териториални туристически клъстери, в които под „ един покрив “ да бъдат и подготовката на фрагменти, и хотелската база, и траспорта, и производството на храни и питиета, и сувенирите и националните занаяти, и казината, и ексурзиите до забележителности на територията и така нататък. Наред с обичайните ни пазари – Русия, Източна и Централна Европа, следва засилено внимание да се обърне на изходящия туристическия капацитет на Китай и страните от Евразия, където повишаващия се стандарт на живот прави допустимо стотици хиляди техни жители да пътуват по света със своите твърди характерни туристически потребности и ползи.
По целият набор проблеми, свързани с визията ни за развиване на туристическата промишленост в България в средносрочен интервал ще разработим разгърната стратегия, която и ще представим за разискване от членовете на партията, от симпатизантите и от всички жители в страната.
В умозаключение, желая да пожелая триумф на Конгреса, положително въодушевление, да се опазим от „ Короната “ и ангажирано да работим за богатството и просперитете на народ и Родина!
Благодаря за вниманието! ", приключва тя.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР