Туристите, заразени с COVID-19 в Турция, ще бъдат поставяни под

...
Туристите, заразени с COVID-19 в Турция, ще бъдат поставяни под
Коментари Харесай

Турция изолира туристи с COVID-19 в специални зони в хотелите

Туристите, инфектирани с COVID-19 в Турция, ще бъдат поставяни под карантина в редица хотели, а при нужда ще бъдат приети в болница. Това заяви турското министерство на културата и туризма за РИА Новости, представено от Българска телеграфна агенция.

Според турската стратегия " Сигурен туризъм " ( " Safe Tourism " ) хотелите с 50 и повече стаи би трябвало да имат специфични зони за изолираност. Ако се окаже, че екскурзиант е инфектиран с ковид, той и роднините му, или приятелите му ще бъдат изолирани в специфичната зона, се споделя в известието на министерството на туризма.

Ако интервалът на карантината е по-дълъг от плануваната отмора, спомагателните разноски за престоя на туристите се поемат от хотела въз основата на специфична застраховка, която е създадена за такива хотели. Препоръчва се туристите авансово да се осведомят дали за обекта е направена такава застраховка.

Ако пациентът е с тежки признаци на ковид, той ще бъде приет в болница. Всички способи на лекуване ще бъдат осъществени единствено със единодушието на пациента, показва турското министерство на туризма.

Туристи без ваксина, в това число деца на възраст над 6 година, би трябвало при идването си в Турция да показват отрицателен PCR-тест, изработен до 72 часа преди пътуването им, или информация за прекаран COVID-19 в границите на последните шест месеца.

Имунизираните би трябвало да покажат имунизационен документ на британски език. От слагането на втората доза от имунизацията е належащо да са минали минимум 14 дни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР