Туристите сами са предизвикали лавината, като са минали оттам, снегът

...
Туристите сами са предизвикали лавината, като са минали оттам, снегът
Коментари Харесай

Ангел Керкелев категоричен: Туристите сами са предизвикали лавината, като са минали оттам

Туристите сами са провокирали лавината, като са минали оттова, снегът не е бил постоянен, сподели пред Българска телеграфна агенция началникът на Планинската избавителна работа в Боровец Ангел Керкелев, откакто през днешния ден екскурзиант беше покрит и почина при паднала лавина в Боровец.

Керкелев уточни, че съгласно него затрупаният е бил на дълбочина към 1,60 сантиметра.

Туристите са създали неточност, като са минали по тази писта, където не е позволено, уточни той.

По думите му сигналът за трима затрупани от лавина е подаден в 14:10 часа. Двама от тях са съумели сами да излязат от снега.

Той уточни, че към момента няма информация за персоналните данни на умрелия.

Ангел Керкелев сподели, че спасителите и доброволците са били към 25 души, като в интервенцията са взели участие и четири кучета. Туристът е открит благодарение на уред RECCO. Затрупаният е открит към 19:30 часа.

Керкелев добави, че другите двама туристи са добре.

 

SafeNews напомня, че лавина падна през вчерашния ден следобяд в Боровец и затрупа трима гръцки сноубордисти и един скиор. Инцидентът стана в региона на писта „ Маркуджик 3 ”. Двама от затрупаните са съумели да измъкнат, само че един е останал под снега. След часове търсене той е открит мъртъв под снега.

Сигналът за падналата лавина е подаден в Планинската избавителна работа към 14 ч. Около 25 спасители с четири кучета търсят затрупания. Експерти изясняват, че снегът е тежък, нощес е валяло, а местността, в която е станал случаят, е лавиноопасна.

 

Източник: Българска телеграфна агенция

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР