Туристите най-често се жалват от хотели менте, дублирани резервации или

...
Туристите най-често се жалват от хотели менте, дублирани резервации или
Коментари Харесай

От фалшиви хотели и дублирани резервации се жалват туристите

Туристите най-често се жалват от хотели менте, дублирани резервации или нелоялни търговски практики. Това демонстрира информация от Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) и Европейския потребителски център (ЕПЦ) в проучване от началото на 2019 година
Единият случай е с английски студенти, които вършат резервация през един от уеб страниците за настаняване във вила в Свети Влас, която се оказала в неприятно положение. Парите са им върнати и са настанени на друго място. Проверка на контролните органи открива, че къщата е била затворена, както и че не е вписана в регистъра на категоризираните места за настаняване. Въпросният обект вила към този момент не се предлага в портала.

В КЗП е постъпил и сигнал за хотел в Китен за повтаряне на резервации. След инспекцията се оказва, че хотелът неотдавна е продаден на търг, а предходният притежател е продал настанявания, с което новият не е осведомен.

Първоначалната версия за повтаряне на резервации хотела със абсурда с изреаелски туристи и неговия шеф беше опровергана. Всъщност до създалото се напрежение се е стигнало заради настояването на израелците да влязат в стаята си незабавно с идването им в 11,00 часа, до момента в който настаняването на всички места общоприетоо е от 14,00 ч. Туроператорът незабавно е намерил различен хотел, в който да настани клиентите си.

Друг сигнал от задграничен екскурзиант е за услугите на плажа. Рускиня е наела на първа линия шезлонг и чадър, за което е платила 20 лева, до момента в който по думите й на табелата на плажа написа, че всеки от атрибутите е по 6 лева Проверката на комисията установи, че върху осведомителната табела на плажа с изключение на цените за наемането на чадър, шезлонг и шалте, е посочено и следното: " I линия комплект: 20 лева " Комисията се произнесе за съществуване на нелоялна комерсиална процедура, която се показва в насилствена продажба на услуги в комплект.

Според Румен Драганов, началник на Института за разбори и прогнози в туризма, най-често курортистите се жалват от несъблюдение на контракти. По думите му от време на време се дава обещание едно, само че се оказва нещо напълно друго. „ Повечето тъжби са от чужденци, тъй като при тях има такива контракти. Нашите отиват, избират и в случай че им хареса, се настаняват “, изясни специалистът. „ За това би трябвало фотосите на офертите в уеб страниците да бъдат ясни, а не да се оферират остарели снимки от времето, когато хотелът е бил нов, и да се загатва в рекламата, че има бележки и да се отбележат тъкмо какви са и тогава не би имало проблеми “, прибавя той.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР