Туристическият министър Николина Ангелкова съобщи пред Нова телевизия, че се

...
Туристическият министър Николина Ангелкова съобщи пред Нова телевизия, че се
Коментари Харесай

Възстановяват чартърните полети от 15 юни?

Туристическият министър Николина Ангелкова заяви пред Нова телевизия, че се водят договаряния за възобновяване на чартърните полети от и до България, с които у нас да могат да дойдат туристи от чужбина. тя още веднъж сподели, че преимуществото на България са дребното инфектирани от ковид.

" Това, което се реализира като съглашение сред Борисов и водачите на прилежащите страни, е от 1 юни да се отворят границите без карантина. Ние предложихме да се пътува с декларация, тъй че да не се основават спомагателни затруднения. Предложихме и да се пътува освен по бизнес, само че и за туризъм. Тепърва ще се прецизират детайлите ", изясни Ангелкова.

" Това, което е извънредно значимо за нас, е вътрешният пазар и ние, българите, да изберем България за своята лятна отмора. На последващо място е районният принцип и опциите за пътешестване сред прилежащите на България страни. Водят се интензивни диалози с страни, които са със сходна епидемиологична конюнктура, с цел да може от 15 юни да се възобновят и чартърните полети ", разгласи тя.

Според Ангелкова преимущество за страната ни е фактът, че броят на инфектираните е дребен. По този метод България се рекламирала като туристическа дестинация. Относно митингите на превозвачите, Ангелкова съобщи, че настояванията им са разисквани с министъра на превоза Росен Желязков. Тя увери, че никой няма да бъде зарязан.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР