Туристическият бранш е в потрес от предложението Евтим Милошев да

...
Туристическият бранш е в потрес от предложението Евтим Милошев да
Коментари Харесай

Туристическият бранш e в потрес от Евтим Милошев министър на туризма

Туристическият отрасъл е в шок от предлагането Евтим Милошев да стане длъжностен министър на туризма. „ Шоуто в бранша ще продължи, както и досега да се ръководи от хора без опит и експертиза. Вече се трансформира в сериал с няколко сезона “, разяснява пред проф. Георги Рачев, зам.-председател на Българската асоциация на туристическите организации (БАТА) и притежател на туроператор. Според него избирането на човек без опит в туризма демонстрира, че браншът не е предпочитан за страната.

„ Това е следващата режисура, която ще се играе в туризма. Пълна насмешка с бизнеса “, съобщи Павлина Илиева, ръководител на Сдружението на туроператорите и туристическите сътрудници „ Обединение Бъдеще за туризма “ (ОБТ). Тя акцентира, че секторът е подложен в ъгъла на стопанската система на България.

Председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) Георги Щерев счита, че за следващ път изборът на министър без опит в туризма демонстрира слабата позиция на сектора измежду ръководещите. „ Няма чуваемост и е извънредно време всички в бранша да се обединим, а не да продължаваме да се разцепваме в нови организации “, сподели той. Щерев другояче няма нищо срещу личността на Евтим Милошев, защото не го познава.

„ Когато чух името на Евтим Милошев, че се спряга за министър на туризма, помислих, че е смешка, или по-скоро се отнася за Министерството на културата. Сега съзнавам, че туризмът в действителност е част от промишлеността за занимания, дано да е радостно! “, разгласи Венцислав Танчев от Асоциацията на инкаминг организациите, в която влизат представителствата на огромните непознати туроператори у нас.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР