Туристическите възможности на Стара Загора бяха представени 24-тото издание на

...
Туристическите възможности на Стара Загора бяха представени 24-тото издание на
Коментари Харесай

Ето какво представи Стара Загора на туристическото изложение в Истанбул 

Туристическите благоприятни условия на Стара Загора бяха показани 24-тото издание на едно от най-големите изложби - East Mediterranean International TourismTravel (EMITT), което се организира годишно в Истанбул, Турция. Градът беше част от общия щанд на Министерството на туризма на форума. 
 „ Посетителите на българския щанд, от който сме част и ние, демонстрираха мощен интерес към богатото културно-историческо завещание на нашия град “, споделя специалистът от общинския отдел „ Туризъм “ Ивелина Проданова. По думите й гости на EMITT са се интересували от специалностите в Тракийския университет, от Старозагорската опера, от културните и спортните събития, които се провеждат в района, от опциите за настаняване. " Получихме десетки запитвания за партньорство и бъдещи взаимни действия с туроператори, както с и разнообразни български и задгранични общини “, добавя Проданова.  
Над 90 страни разкриват капацитета си за туризъм на 4-дневното ревю, което измежду значимите събития в туристическия отрасъл. Ежегодно съвсем 60 хиляди представители на туристическата промишленост показват в Истанбул дестинации, типове туризъм и услуги. Щандът на България има справедливо място на форума, за което свидетелства и следващото отличие при представянето на страната като четирисезонна туристическа дестинация. 
Сред посетителите на българския щанд са били кметът на града хазаин Икрем Имамоглу и генералният консул на страната ни в града на Босфора Ангел Ангелов, които са си тръгнали с положителни усещания от българското показване. Община Стара Загора за първи път се показва на EMITT се снабдиха и кметът на града-домакин Икрем Имамоглу, генералният консул на страната ни в Истанбул Ангел Ангелов и други. Стара Загора се показа за първи път на ревюто в лицето на Красимира Чахова, заместник-кмет на община Стара Загора, в чийто сектор до неотдавна влизаше и туризма, и на Ивелина Проданова. 
Повече от 9,3 милиона са задграничните туристически визити през 2019-а в България. Близо 649 хиляди са визитите на туристи от от южната ни съседка, което с 3,8 на 100 повече по отношение на миналогодишния данни за интервала, сочат данни на националната статистика за декември. Добри индикатори има и Стара Загора, в която през предходната година са отседнали над 15 хиляди задгранични посетители.  
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР