Туристическите пътувания от Китай в България са малко, така че

...
Туристическите пътувания от Китай в България са малко, така че
Коментари Харесай

Коронавирусът няма да се отрази значително на туризма в България

Туристическите пътувания от Китай в България са малко, тъй че това няма да с отрази доста на общия туристопоток. Следим изкъсо обстановката, само че е доста е рано да вършим генерални прогнози. Това сподели министърът на туризма Николина Ангелкова пред публицисти по време на обичайна годишна среща с представители на туристическия бранш и организации, които са регистрирани в Националния туристически указател и националните курорти.

Ангелкова увери, че обстановката с вируса се следи прецизно и добави, че информация за изходящите пътувания от Китай към България и Европа е била получена в Министерството на туризма още на 24 януари.

"Получихме информация през Европейската туристическа комисия от министъра на туризма и културата на Китай, че всички туристически пътувания от тяхна страна са спрени както вътре в тяхната страна, по този начин и изходящите туристически пътувания. Незабавно сме уведомили всички туристически асоциации, в това число и туроператорите, които са регистрирани при нас, с цел да се подхващат нужните ограничения. Няма проведени пътувания след тази дата, които да са от посока Китай към България и Европа като цяло. Това е според възбраната, която самото китайско държавно управление е наложило ", добави министърът на туризма.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР