Туристи от България и Румъния масово резервират почивка на къмпинг

...
Туристи от България и Румъния масово резервират почивка на къмпинг
Коментари Харесай

Нашенци напират да ходят на къмпинг в Гърция

Туристи от България и Румъния всеобщо резервират отмора на къмпинг през юни в Гърция, предава БНР.

Това лято гръцките острови ще останат без нощни клубове, които не могат да обезпечат на клиентите място за съблюдаване на отдалеченост. Собствениците на къмпинги на Халкидики оповестяват, че получават доста резервации от български и румънски туристи за отмора през юни.

С решение на държавното управление къмпингите отварят от 1 юни. Съгласно новите ограничения палатките се слагат на разстояние 6 метра, което ще понижи опциите за приемане на повече туристи през този сезон. Цените са по-ниски в съпоставяне със същия интервал на предходната година.

От през днешния ден отвориха заведения за хранене и кафенета в Гърция, само че на островите доста заведения останаха затворени. Това са най-вече дребни клубове които работят до сутринта и не могат да обезпечат място за съблюдаване на отдалеченост. Собствениците им оповестяват, че няма да работят през целия туристически сезон, тъй като клиентите им са най-вече чужденци, младежи, които не могат да бъдат принудени да стоят на разстояние.

На островите Миконос, Санторини и Родос тези заведения са стотици и са част от атракцията за туристите. От 15 юни, когато започва туристическият сезон, ще одобряват посетители и сезонните хотели.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР