Тук са 28 екипа, излъчени от най-добрите пътни полицаи от

...
Тук са 28 екипа, излъчени от най-добрите пътни полицаи от
Коментари Харесай

Министър Иван Демерджиев каза от какво го е срам

Тук са 28 екипа, излъчени от най-хубавите пътни служители на реда от цяла България. Мен, като вътрешен министър ме е позор да виждам колите, с които те извършват отговорностите си. Това сподели пред публицисти служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. Той разгласи началото на националния конкурс „ Пътен служител на реда на годината “.

По думите му колите са закупени през 2013 година Демерджиев уточни, че професионализмът на пътните служители на реда внезапно контрастира с техническото им застраховане. 
-->
За арестувания с рушвет граничен служител на реда Иван Демерджиев посочи, че поисканият рушвет е обвързван с социална поръчка за доставяне с джипиес на гранични кучета. Той е шеф бранш, работи по тази поръчка и е желал да му бъде платено, с цел да се реализира избран резултат – да завоюва поръчката несъмнено сдружение, сподели вътрешният министър. 

" Работим от няколко седмици по този случай с отдел " Вътрешна сигурност " на Министерство на вътрешните работи. Получихме нужното подпомагане и от страна на прокуратурата. Мисля, че задоволително точно и изрично са осъществени следствените дейности, с цел да бъде открита виновността му “, добави той.   

Демерджиев уточни, че желаният рушвет е в % и посочи, че той е задоволително огромен. Според министъра сходни практики са съществена причина да не бъдат добре обезпечени нашите сили. В момента водим ефикасна битка и това няма да бъде последният арест на хора, които се занимават с това, добави Демерджиев. По думите му не е бил подаван съответен сигнал. Водени са диалози и нашата вътрешна сигурност е засякла такива, изясни той.

На въпрос по отношение на информация, че военният, който е бил с убития на границата служител на реда, се е паникьосал и стрелял по подкреплението, а също по този начин не е имал и радиостанция, Демерджиев отговори, че тази информация не е вярна в нито един от нейните аспекти. Стреляли са и по него, и по автомобила, зад който се е криел, уточни Демерджиев и посочи, че той е отвърнал на огъня.

Демерджиев изясни, че добра връзка с подкреплението не е имало, не тъй като не са работили уредите, а тъй като обратно в годините не е реализирана съгласуемост сред информационните системи на армията и Министерство на вътрешните работи. Правим нужното да снабдим силите на военните с наши радиостанции, посочи той.

Относно вчерашното ликвидиране на столичния „ Женски пазар “, Демерджиев удостовери, че става въпрос за междусъседска омраза. 

В отговор на въпрос Демерджиев сподели, че мигрантският напън спада. По думите му, в случай че при пика му опитите за нелегално навлизане в страната са били към 1600 на денонощие, в този момент са 600. 

По мотив вчерашния случай с мигранти, Демерджиев сподели, че първокласният автомобил е наблюдаван по автомагистралата и е бил ръководен от естонски жител. Апелирам към Народното събрание – ниските санкции, това, че не са криминализирани част от действията, свързани с сходен незаконен трафик, води до това хора от цяла Европа да идват тук и да правят тази активност, разяснява министърът.

Относно украинските бежанци, Демерджиев уточни, че близо 11 хиляди ще останат на мястото, където се намират, дружно с техните деца, като това ще продължи още четири месеца, а останалите, които занапред идват, ще минат буферно и престоят в Елхово до 30 дни, като ще бъдат ориентирани към държавни бази.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР