Туитър вече не съществува като компания, след като нейният собственик

...
Туитър вече не съществува като компания, след като нейният собственик
Коментари Харесай

Туитър вече не съществува като компания, Мъск я сля с новосъздадена фирма

" Туитър " към този момент не съществува като компания, откакто нейният притежател Илон Мъск  Илон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на британски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, откривател, сля компанията за обществени мрежи с друга своята X Corp. Според документи на федералния съд в Калифорния от 4 април всички акции на Мъск в " Туитър " са трансферирани на X Holdings Corp.

Предполага се, че тази стъпка е сигнал за идната фаза от проектите на Мъск да сътвори " приложение за всичко ". X Corp може също по този начин да работи като бъдеща компания-майка за останалите бизнеси на Мъск: Neuralink, SpaceX, Tesla и The Boring Company, оповестява " Дейли мейл ". 

Мъск и преди е заявявал, че пазаруването на " Туитър " за 44 милиарда $ през октомври 2022 година е послужило като " ускорител за основаването на X - приложението за всичко ".

Шефът на " Туитър " загатва за новината с много неразбираем туит, в който се споделя просто: " X ".

В документите се показва само, че " Twitter Inc. се е вляла в X Corp. и към този момент не същестува ", написа 24 часа. 

X Corp. е частна компания. Нейната компания майка е X Holdings Corp.

Документът е подписан от интернационалната юридическа компания Willkie Farr & Gallagher LLP, както и от юристите Джонатан Патчен, Майкъл Готлиб, Мерил Конант Гувернски, Кристин Е. Бендер и Юхан Алис Чи.

" X Corp. е частна компания, записана в Невада и с главно място на активност в Сан Франциско, Калифорния ", написа още в документите.

Новината идва, откакто Мъск призна, че поемането на ръководството на " Туитър " е било мъчно и че е бил " непрекъснато нападнат ".

X
— Elon Musk (@elonmusk)
В много непринудено проведено изявление за Би Би Си той описа за аргументите за съкращаването на хиляди чиновници и за актуалното финансово положение на Twitter.

" Въпросът е, че компанията ще банкрутира, в случай че не понижим разноските неотложно ", сподели той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР