Туитър“ потвърди aвтентичносттa на Иисус Христос. Това стана възможно, след

...
Туитър“ потвърди aвтентичносттa на Иисус Христос. Това стана възможно, след
Коментари Харесай

Според „Туитър“ Иисус Христос има право на... автентичност

„ Туитър “ удостовери aвтентичносттa на Иисус Христос. Това стана допустимо, откакто от средата на предходната седмица всеки консуматор получи опция да се възползва от платената услуга - синьо кръгче за достоверност в платформата с абонамент от 8 $ месечно. Липсата на ясни правила за удостоверяването на самоличността на хората, администриращи профилите, обаче, докара до безпорядък и голям брой тролски офанзиви, при които с въпросното кръгче за достоверност се снабди и Иисус Христос.

„ Туитър “ краткотрайно спря предлагането на въпросния абонамент от 8 $ след всеобщи злоупотреби с нововъведението, въпреки абонаментът да е концепция на новия притежател на обществената мрежа Илон Мъск.

„ Twitter Blue “, както Мъск назова платения абонамент, просъществува единствено ден-два, преди да бъде стеснен за операционната система на „ Епъл “ (във версията на приложението за Андроид не се предлагаше). От програмата може да се възползва всеки консуматор, заплатил нужната сума, без даже да предложи документи за идентичност, написа „ Форбс “.

Така обществената мрежа се наводни с верифицирани тролове, представящи се за известни политически фигури като Джордж Буш, Тони Блеър, търговски компании като „ Пепси “, „ Тесла “, „ Бритиш петролиум ".

Много от тролските сметки са сложни за различаване и доведоха до информативен безпорядък. Фалшив профил на фармацевтичната компания „ Eli Lilly and Company “, да вземем за пример, разгласява, че „ с наслада оповестява, че инсулинът към този момент е безвъзмезден “, а различен техен артикул ще се предлага за 400 $, тъй като „ можем да вършим каквото си желаяме “. Твърдението за инсулина докара до огромен спад от над 4% в акциите на „ Лили “ и милиони долари загуба, само че и провокира спор в Съединени американски щати за високата цена на животоспасяващото лекарство.

Все още не е ясно дали и по кое време абонаментната услуга ще бъде възобновена и какво ще се промени в метода, по който модераторите на обществената мрежа ревизират истинността на сметките, които верифицират. Платеният абонамент  се преглежда като избавителен пояс от Мъск, който неотдавна закупи „ Туитър “ за 44 милиарда $ и по-рано съобщи, че „ банкрут не е изключен “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР