Туитър блокира за постоянно личния профил на републиканската конгресменка Марджъри

...
Туитър блокира за постоянно личния профил на републиканската конгресменка Марджъри
Коментари Харесай

Туитър блокира за постоянно профила на крайнодясна конгресменка в САЩ

" Туитър " блокира за непрекъснато персоналния профил на републиканската конгресменка Марджъри Тейлър Грийн за нарушение на политиката на обществената мрежа за дезинформация по отношение на COVID-19, осведоми ДПА.

Крайнодясната политичка от щата Джорджия лансира безпочвени тайни теории, които сложиха под въпрос сигурността на ваксините срещу ковид и ефикасността на носенето на маски за лице за намаляване на риска от заразяване.

Грийн, един от най-гласовитите съдружници на някогашния президент Доналд Тръмп в Конгреса, неотдавна влезе в новините за сравняване на коронавирусните ограничавания на публичния живот с преследването на евреите от нацистите.

Тя отказва да носи маска в Камарата на представителите (долната камара на Конгреса на САЩ) и вследствие на това трябваше да заплати няколко санкции.

Грийн получи няколко предизвестия от " Туитър " за разпространение на дезинформация, а обществената мрежа към този момент блокира персоналния ѝ профил четири пъти.

Според " Туитър " петото блокиране е за непрекъснато.

В изказване, представено от американските медии, Грийн назова " Туитър " " зложелател на Америка " и настоя, че не можел да " се оправи с истината ".

" Социалните мрежи не могат да спрат истината да се популяризира надлъж и нашир. Големите софтуерни компании не могат да спрат истината. Комунистическите демократи не могат да спрат истината ", се акцентира в част от изказването.

Личният профил на Грийн (@mtgreenee) имаше малко под 500 000 почитатели. Тя продължава да има достъп до формалния си профил в " Туитър " (@RepMTG) с близо 400 000 почитатели.

Мнозинството на Демократическата партия в Камарата на представителите в профил Грийн от всички постове в комисии през февруари поради няколко провокаторски изказвания, включително индикиране на поддръжка за политическо принуждение. Редкият ход доста ограничи законодателното въздействие на Грийн в Камарата на представителите.

Нейната възбрана в " Туитър " се случва съвсем година откакто Тръмп беше блокиран от обществената мрежа след кръвопролитната атака против постройката на Конгреса (Капитолия) на 6 януари.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР