Цялото семейство на починалата лекарка от Инфекциозно отделение в областната

...
Цялото семейство на починалата лекарка от Инфекциозно отделение в областната
Коментари Харесай

Цялото семейство на починалата лекарка от Сливен е прието в болницата с COVID-19

Цялото семейство на умрялата лекарка от Инфекциозно поделение в регионалната болница в Сливен е инфектирано с ковид. Съпругът на доктор Илияна Иванова, който също е инфекционист в отделението на МБАЛ "Д-р Иван Селимински ", е с позитивна проба и не е напускал лечебното заведение. В болничното заведение са признати и 12-годишното момченце на лекарското семейство, както и баба му и дядо му. Те също са дали позитивни проби за вируса, заяви DarikNews.
Поклонението пред паметта на доктор Иванова е през днешния ден по обед в болничното заведение. Правят се действия от управлението на лечебното заведение брачният партньор да получи позволение да изпрати жена си в последния й път. В Инфекциозното поделение, където тя работеше дружно със брачна половинка й, към този момент има 7 заболели медици. Една от медицинските сестри е в по-тежко положение.
Заради огромния брой инфектиран медицински личен състав там, от 4 май в Инфекциозното ще бъдат командировани медици от други отделения, първоначално медицински сестри. По наша информация към този момент има доброволки, които желаят да се притекат на помощ на сътрудниците си в отделението в този тежък миг.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР