Цялостният ремонт на сградата на ОНЧ Заря 1858 започна днес.

...
Цялостният ремонт на сградата на ОНЧ Заря 1858 започна днес.
Коментари Харесай

Кметът на Община Хасково Станислав Дечев даде начало на мащабния ремонт на ОНЧ "Заря 1858"

Цялостният ремонт на постройката на ОНЧ " Заря 1858 " стартира през днешния ден. Символичен старт на строителните работи дадоха кметът на Община Хасково Станислав Дечев, секретарят на просветното средище Александър Милушев и представителят на фирмата-изпълнител Шенол Вели.
 
" Това е една от сградите-символи на Хасково, по тази причина се веселя, че успяхме да спечелим този план и да осъществим един наш ангажимент-да дадем нов образ и живот на най-старото читалище в Южна България ", сподели при представянето на плана кметът.
 
 Кметът на Община Хасково Станислав Дечев даде начало на огромния ремонт на ОНЧ Кметът на Община Хасково Станислав Дечев даде начало на огромния ремонт на ОНЧ " Заря 1858 " Източник: Община Хасково
" Толкова огромен и повсеместен ремонт на постройката на читалище " Заря 1858 " не е юридически в никакъв случай до в този момент. Това е и един от най-значимите планове в нашата стратегия ", разяснява пред публицисти Станислав Дечев.
 
Ще бъдат актуализирани всички зали, административни елементи, библиотеките, огромната зала ще бъде напълно ремонтирана и осъвременена, според актуалните условия за сигурност и комфорт. Ще бъдат заменени всички системи, покрива и всички останали елементи на постройката.
 
" На покрива ще бъде конфигурирана фотоволтаична централа, която дружно с термопомпата, ще разреши съвсем 90% енергийна самостоятелност на постройката на читалището ", заяви Станислав Дечев и добави: " Читалището са хората, които работят тук, това е моето разбиране, което нееднократно съм споделял с Вас. А общината е тази, която би трябвало да сътвори допустимо най-хубавите условия на читалищните дейци, с цел да творят, да възпитават и развиват гениите на децата ни ", заключи кметът на Хасково.
 
 Кметът на Община Хасково Станислав Дечев даде начало на огромния ремонт на ОНЧ Кметът на Община Хасково Станислав Дечев даде начало на огромния ремонт на ОНЧ " Заря 1858 " Източник: Община Хасково
Срокът за осъществяване на модернизирането и обновяването е 510 дни. " Пожелавам триумф на строителите и дано обновяването на тази знакова постройка бъде направено качествено и в период ", сподели още Станислав Дечев.
 
Секретарят на читалище " Заря 1858 " Александър Милушев благодари на Община Хасково за напъните да завоюва и осъществя този план и пожела на строителя да извърши дейностите със сърце и душа. Всички школи на ОНЧ " Заря 1858 " са преместени в други здания в Хасково, с цел да продължат активността си по време на ремонта, заяви още Александър Милушев. Единствено двете танцови обединения " Хасково " и " Рона " към момента не са преместени. Това ще стане до края на април.
 
Стойността на плана 4 000 000 лева.  Споразумението за ремонт и възобновяване на постройката на най-голямото читалище в община Хасково е според Приложение № 3 към Закона за държавния бюджет на Република България за 2024 година Споразумението за неговото осъществяване беше подписано преди месец от кмета на Хасково и министъра на Министерство на регионалното развитие.
 
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР