Цялостният пакет от мерки срещу инфлацията и високите цени ще

...
Цялостният пакет от мерки срещу инфлацията и високите цени ще
Коментари Харесай

Премиерът Петков: Цялостен пакет от мерки срещу инфлацията и високите цени

Цялостният пакет от ограничения против инфлацията и високите цени ще разиска държавното управление на днешното си постоянно съвещание “, съобщи първоначално му министър-председателят Кирил Петков.

Премиерът акцентира, че като поддръжка за битовите консуматори кабинетът не разреши разноските на семействата за електрическа сила и отопление да се покачат и те останаха на равнищата си от предходната година. Безпрецедентна помощ в размер на над 4 милиарда лв. бе оказана на бизнеса като отплата за справяне с цените на силата.

„ Великденска поддръжка от 70 лв. се изплаща на всеки един пенсионер “, означи министър-председателят.

Регулярните срещи на премиера Кирил Петков с търговците на горива ще продължат да се организират всеки месец. По този метод при първите намалявания на цените на международните пазари, това ще се отрази и на колонките при крайните клиенти, безапелационен бе министър-председателят. Очаква се и анализът на Министерството на финансите за понижаване на Данък добавена стойност за хляба, плодовете и зеленчуците като още една мярка на държавното управление в поддръжка на бизнеса и потребителите.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР