Цялата общественост вчера стана свидетел на разгрома на Християн Мицкоски

...
Цялата общественост вчера стана свидетел на разгрома на Християн Мицкоски
Коментари Харесай

СДСМ: Протестът на ВМРО-ДПМНЕ е провал, който струва около 300 000 евро

Цялата общност през вчерашния ден стана очевидец на разгрома на Християн Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ, съобщи в изказване през днешния ден представителят на ръководещата партия в Република Северна Македония Богданка Кузеска във връзка извършения през вчерашния ден протест под надпис „ Твърде доста е”.

Според СДСМ на митинга нощес са участвали към 15 000 членове и симпатизанти на ВМРО-ДПМНЕ и „ неуспехът на ВМРО-ДПМНЕ и проваленият протест с ниска посещаемост, обаче костват скъпо”.

Сметката на ръководещите демонстрира, че общата сума за митинга елементарно може да бъде изчислена на към 300 000 евро и надлежно те задават въпроса от кое място от ВМРО-ДПМНЕ са намерили тази сума при блокирана партийна сметка и запорирано, поради идна конфискация, имущество на партията.

Още след началото на митинга нощес от СДСМ разгласиха на уеб страницата си фотография с коментар, че „ помпозно оповестеният митинг на ВМРО-ДПМНЕ издиша, има слаба посещаемост и слаба организация ", че по места е имало анулирани рейсове и микробуси, които е трябвало да доведат на митинга хора отвън Скопие.

Много рейсове, обаче дойдоха в столицата на Република Северна Македония. Пред постройката на държавното управление беше издигната голяма сцена, както и видео-стена. Началото на митинга бе „ подгрявано” от няколкочасово намерено студио на сцената с присъединяване на деятели на партията, а участниците пристигаха от три посоки в Скопие.

Този митинг беше разгласен като величествен още преди месец и е част от тактиката на ВМРО-ДПМНЕ да провокира изключителни избори в Република Северна Македония. След така наречен дейна обсада на работата на Народното събрание и този митинг Мицкоски съобщи, че ще продължат с цялостна обсада на работата на Народното събрание, само че и обсада на институциите, както и митинги в разнообразни градове на страната.

В причините за желаната оставка на държавното управление беше включено и предлагането на френското председателство за деблокиране на разногласието с България, което Мицкоски оцени като дипломатически неуспех и съобщи, че няма да поддържа вписването на българите в конституцията на страната, а в случай че подобен контракт бъде признат в Народното събрание от това държавно управление, идващото държавно управление – на ВМРО-ДПМНЕ няма никакво желание да го извършва.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР