Цялата му тераса е окичена със слънчеви панели, а пари

...
Цялата му тераса е окичена със слънчеви панели, а пари
Коментари Харесай

Иноваторът бай Васил от Пловдив: Ток без пари, малко ли е?

Цялата му тераса е окичена със слънчеви панели, а пари за ток не е давал от 12 години, тъй като самичък си го създава, написа 24 часа.

Това е пенсионерът инж. Васил Владиков от Пловдив. Завършил е електроавтоматика в Германия и споделя, че няма нещо, което да си е наумил и да не е станало. За съседите си е същински чешит.

Отдавна се отказал да употребява услугите на Енергото и почнал да създава самичък нужната му електрическа енергия от слънцето, споделя той пред „ Панорама “. Започнал производството с един панел от 10 вата и последователно ги увеличавал, с цел да доближат през днешния ден 40. Те са на балкона му в жилищния блок в регион „ Тракия “ и създават 1000 вата. „ Достатъчни ми са за готвене, къпане, за телевизия и всичко останало в семейството “, споделя инж. Владиков.

 Иноваторът бай Васил от Пловдив: Ток без пари, малко ли е?

За да направи панелите, спестявал пари от пенсията си в продължение на три години. Така съумял да купи цялото съоръжение. Ползвал ток единствено денем, а вечер е на режим. Пресметнал е какъв брой сила му би трябвало и не си разрешава да влиза в преразход. „ Включвам си тока за готвене. И се стоплям към тендежерата “, споделя инж. Владиков. Помни сметките си отпреди години. „ Днес никой не знае, че в миналото токът е бил 1 стотинка “, връща лентата той. И добавя, че не помни в миналото електричеството да е било толкоз безценен, колкото сега.

Твърди, че пенсията му стига и животът го е научил на най-важното. Не му липсва нищо друго, с изключение на умрялата му брачна половинка.

Инж. Владиков през днешния ден има нова цел. Отново купува елементи за нов план. Иска да сътвори генератор за безвъзмездна сила.

„ Огромно почитание към този иноватор, който основава. И в това време голяма горест за нашите пенсионери, които живеят по този метод “, разяснява министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер.

Още от Любопитно

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР