Цяла смяна митничари беше задържана при операцията на ГДБОП и

...
Цяла смяна митничари беше задържана при операцията на ГДБОП и
Коментари Харесай

Цяла смяна митничари задържани и с обвинения в Малко Търново

Цяла промяна митничари беше арестувана при интервенцията на ГДБОП и ДАНС на граничен пункт Малко Търново, а против петима от тях към този момент са повдигнати обвинявания за приемане на рушвет. Това заяви в Бургас представителят на Главна прокуратура Румяна Арнаудова.

Припомняме, че спецполицаи направиха през вчерашния ден изненадваща инспекция на граничния пункт в 5.30 ч. сутринта, когато е застъпвала дневната промяна. Според неофициалната информация останалите, които са били в отмора, са били извикани на ГКПП-то сякаш за информация, а по-късно са били арестувани.

Паралелно с това антимафиоти са претърсвали офиси, коли и жилищата на митничарите. " Открити са 10 000 лв., чийто генезис занапред ще се ревизира ", акцентира представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова.

Според проверяващите митничарите са желали пари от водачи на леки и товарни коли, с цел да ги пропуснат гладко през границата. Сумите са били дребни, посочи представителят на Главна прокуратура. СРС-тата сочат по безспорен метод за сговор сред инспекторите. Те са работили от май досега на задържането им.

Днес арестуваните митничари бяха пуснати на независимост против парична гаранция. Четирима са освободени против 2000 лв., а началникът им - против 3000 лв..

Ако бъдат приети за отговорни по повдигнатите обвинявания, могат да получат до 6 година затвор.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР