Цял месец децата и младежите в курортния град ще спортуват,

...
Цял месец децата и младежите в курортния град ще спортуват,
Коментари Харесай

Лятна академия забавлява децата в Хисаря

Цял месец децата и младежите в курортния град ще спортуват, ще танцуват, ще се забавляват и ще творят, а на финала следва величествен концерт театър с присъединяване на обичани реализатори.

Стартира лятната академия за деца в Хисаря. По традиция това са най-забавните дни в годината за младежите в града, които чакат с неспокойствие забавните занимания, надпревари, уърк шопове и игри.

Проявата е в границите на превантивната стратегия на МКБППМН към Община Хисаря (Местната комисия за битка против противообществените прояви на малолетните и непълнолетните) – „ Лятна академия – Хисаря “ 2022 година Програмата се организира за осма поредна година и се провежда от Община Хисаря, МКБППМН Хисаря и Общински юношески клуб „ Иноватор “. Тази година академията се организира в седем разнообразни посоки, които са избрани след авансово извършено изследване измежду младежите в общината. Предвидени са занимания за всеки съгласно ползите на децата. Любителите на литературата и книгите ще могат да четат и разискват с приятелите си своите обичани четива. Активните в спорта ще премерят сили и ще покажат уменията си в надпревари по тенис на маса, футбол, волейбол Табата, Зумба. Фирма 24 ARROWS с треньори Димислава Николова и Мирослав Лилов ще обучат децата в умения за пукотевица с лък и дружно ще се забавляват и играят с техните атракциони „Archery War“ и FlyBall. В арт работилници надарените деца ще създават изящни сувенири и декорации. Във фолклорни занимания младежите ще покажат, че тачат, съхраняват и не престават българските обичаи и традиции. Любителите на градините и цветята ще засаждат и ще се грижат за цветните площи в града и в своите дворове. Малчуганите ще имат опция да се срещнат с известни и обичани актьори, които ще вземат присъединяване във финалния концерт, който ще закрие Лятната академия. Сред тях са група „ СкандаУ “, Торино и Пашата, Памбос Агапиу, Пламен Бонев, Вики Главчева, Lionheart, Jenny Jo, огнена група Феникс, Танцов състав „ Йеразанк ” към Общоарменски благотворителен съюз „ Парекордзаган “ в Пловдив и други

Лектори и ръководители в обособените посоки са професионални треньори и актьори. Стелла Тодорова в своята „ Арт работилница “ ще покаже на децата по какъв начин с въображение и най-обикновени материали те могат да сътворят същински артистични шедьоври. Малина Врачева ще посвети малчуганите в тайните на растенията и тяхното развъждане. Децата ще схванат по какъв начин се отглежда пшеницата, от която се прави хлябът на трапезата ни от Теодора Иванова. Ще посетят розоварната в с. Старосел, където ще видят по какъв начин се отглеждат маслодайни растения и по какъв начин се добиват етерични масла. Пчеларят Борис Бормалийски ще им опише за изгодите от пчелните артикули в голям брой промишлености. В общинското дружество по озеленяване децата ще научат по какъв начин се отглеждат цветята. В конна база „ Ездул “ малчуганите ще се допрян до конете, ще могат да ги яздят и дресират. Христо Недялков и Яна Ленова ще подредят етнографски музей навън, в който децата ще се срещнат с българските обичаи, а младият и надарен Борис Нанков е подготвил специфичен рецитал. Минка Плювкова ще им покаже по какъв начин се меси обичайната пита. Сдружение „ Калофер челник “ ще показа за младежите от Хисаря обичая „ Вадене на кръста и ледено хоро “. Сдружение „ Наследство Хисаря “ ще покаже възрожденските сватбени обичаи. Марияна Вълкова ще запознае децата с ритуалите на обичая „ Джумали “, който се организира на Сирни Заговезни за изобилие. В Лятната академия се включва Детският отдел при НЧ „ Иван Вазов-1904 “. Децата имат опция да се допрян до магията на книгите и с тяхното нареждане и систематизиране в библиотеката. Доброволци от Общинския юношески клуб „ Иноватор “ в Хисаря ще предложат на децата опция да премерят точността си в пукотевица с лък. Тони Георгиев ще тренира младите участници в лятната академия. Под негово ръководсто те ще се занимават с разнообразни типове спорт – табата, извършения със лично тегло, волейбол, футбол, баскетбол, тенис на маса, стрийтфитнес, колоездене. Танцова анимация ще покаже на децата Нели Тоскова. Общинско дружество „ Младежки център “ в Пловдив ще образова младежи от Хисаря за работа с подрастващи в границите на направлението „ Връстници образоват връстници “. Христо Борисов в границите на няколко дни е подготвил за участниците едно магично прекарване в един античен ритуал към огъня, приближаващ от нашите предшественици в композиция с детайли от индийската, индианската, таоистката и антично българската просвета. Той ще показа обичая „ Какао празненство “ и други забавни ритуали.

Децата на Хисаря канят към забавните занимания да се причислят и техни връстници от цялата страна, които през целия месец юли ще могат да се забавляват, да поддържат връзка между тях, да се любуват на прелестните плажове с лековита минерална вода и да прекарат незабравими мигове дружно.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР